2020-10-24 12:53

Salutul cu COTUL nu e bun! Ce recomandă OMS

 |  20:12
Salutul cu COTUL nu e bun! Ce recomandă OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) descurajează salutul cu cotul, pe care îl autorizase inițial și care devenise un obicei printre șefii de stat, oamenii din showbiz, liderii protecției civile. La modă chiar și în rândul medicilor și al experților din Comitetul Tehnico-Științific italian, chemat să consilieze guvernul și toți italienii cu privire la comportamentul care trebuie abordat pentru a înfrunta epidemia, relatează cotidianul italian La Stampa , citat de Rador.

Dar salutul cu cotul este o greșeală, explică nimeni altul decât directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a folosit Twitter pentru a răspândi recomandarea.

"Când salutați oamenii, cel mai bine este să evitați să vă atingeți cu coatele, deoarece acest lucru vă face să vă aflați la mai puțin de un metru distanță unul de celălalt. Mie îmi place să pun o mână pe inimă pentru a saluta persoanele în aceste zile", a scris directorul OMS, pe care, de fapt, în martie, fotografii l-au imortalizat cu cotul ridicat. În scopuri igienice, și nu din alt motiv, desigur.

Trebuie spus că OMS a invitat întotdeauna oamenii să strănute sau să tușească în pliul cotului. Și, faptul că cele două lucruri sunt în conflict, este clar chiar și pentru cei care ar trebui să jongleze cu notele muzicale mai degrabă decât cu prescripțiile medicale. Cu câteva zile în urmă, Conservatorul din Sassari (Sardinia) a emis, de fapt, un decret pentru a interzice în mod explicit "noul obicei neglijent". Profesorul Gaetano Libra, medic ORL cu o lungă carieră în spate la Spitalul "Maggiore" din Bologna, consideră că "este greșit să folosim cotul și pentru a acoperi strănutul și tusea, întrucât îl așezăm apoi peste tot, contaminând alte suprafețe".

O diatribă care demonstrează cât de obositor este să trăiești în primul an al coronavirusului, care se răspândește din ce în ce mai mult în Europa, atât de mult încât însuși directorul OMS avertizează: "Numărul mediu de cazuri în Europa este mai mare decât primul vârf din martie și în octombrie și noiembrie vom avea mai multă mortalitate. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-16

In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ: Primul copil român infectat cu COVID-19, INTERNAT la ATI. Care este starea micuțului

Klaus Iohannis e MULȚUMIT de începerea anului școlar: ”Educația trebuie să continue”

Președintele Iohannis a RĂBUFNIT împotriva propunerii PSD de majorare a pensiilor și salariilor

Decizie în Parlament privind CREȘTEREA pensiilor și salariile profesorilor

Suma URIAȘĂ pe care a pierdut-o turismul internațional în pandemie
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE