2024-04-30 00:29

Constructorii acuză Guvernul de încălcarea angajamentelor și anunță un protest în Piața Victoriei

 |  14:41
Constructorii acuză Guvernul de încălcarea angajamentelor și anunță un protest în Piața Victoriei

Federația Generală a Sindicatelor „Familia” anunță un protest în data de 26 iulie, începând cu ora 9.00, în Piața Victoriei, față de intenția Guvernului României de a elimina facilitățile fiscale acordate sectorului de construcții, se arată într-un comunicat de presă.

Graba cu care Guvernul României intenționează să-și încalce angajamentele luate prin PNRR este greu de înțeles, se arată în document. Conform PNRR, „Componenta 8 - Reforma fiscală și reforma sistemului de pensii”, Guvernul României s-a angajat în fața UE că va modifica Codul Fiscal „în vederea reducerii graduale a stimulentelor fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcțiilor. Reducerea treptată a stimulentelor fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcțiilor va începe în 2025 și se va finaliza până la sfârșitul anului 2028”, explică sindicaliștii.

„Așadar, de ce Guvernul României vrea să introducă dintr-o dată, de la 1 septembrie 2023, o măsură programată pentru a fi adoptată gradual în perioada 2025 - 2028? Acest lucru afectează credibilitatea statului român și introduce o mare doză de instabilitate și lipsă de predictibilitate în mediul economic, afectând atât lucrătorii, cât și firmele din sector. În consecință, considerăm că este mai mult decât justificat protestul lucrătorilor din construcții și industria materialelor de construcții, ale căror venituri vor fi grav afectate, dacă o astfel de măsură intempestivă va fi luată de către guvernanți”, afirmă sursa citată.

Președintele FGS „Familia”, Gheorghe Bălăceanu, a făcut un apel nu doar către membrii de sindicat afiliați la federație, ci către toți constructorii din România, de a participa la protestul din 26 iulie: „Dragii mei colegi, Guvernul României nu renunță la eliminarea facilităților fiscale pentru constructori si pentru lucrătorii din industria materialelor din construcții. Fac un apel către toate sindicatele afiliate, către toți lucrătorii din cele două sectoare de activitate care vor fi afectați drastic de aceste măsuri să fie prezenți la protestul din 26 iulie de la București. Avem autorizație obținută conform legii. Este momentul să luptăm pentru drepturile noastre. Vrem să muncim în România, nu să fim alungați din țară, în căutarea unor salarii mai bune în străinătate”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-07-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE