2024-04-29 21:35

Alertă din cauza INUNDAȚIILOR! S-a reunit Comitetul pentru situații de urgență la Ministerul Mediului

 |  17:21
Alertă din cauza INUNDAȚIILOR! S-a reunit Comitetul pentru situații de urgență la Ministerul Mediului

Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) s-a întrunit, vineri, într-o şedinţă extraordinară, ca urmare a avertizărilor meteorologice Cod galben, Cod portocaliu şi Cod roşu, transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), dar şi a atenţionărilor hidrologice instituite de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

"Solicit mobilizare la capacitate maximă, astfel încât să nu existe victime din cauza inundaţiilor. Am fost informat că avem deja o centralizare a personalului şi a utilajelor pregătite să intervină în teren, astfel încât să reuşim să diminuăm efectele. Deşi echipele de lucru sunt mobilizate şi se lucrează la îndepărtarea efectelor inundaţiilor, precipitaţiile continuă în zonele care sunt deja afectate. Tocmai de aceea solicit ANAR să se asigure că toate structurile teritoriale aflate în afara avertizărilor sunt capabile să ofere sprijin celor care deja lucrează la capacitate maximă. Trebuie să existe o monitorizare continuă şi rămânem în dialog permanent", a transmis ministrul Mircea Fechet, conform TVR.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, secretarul de stat pentru Ape, Adriana Petcu, a solicitat echipelor de intervenţie ale ANAR să rămână mobilizate şi a precizat că "fenomenele de intensitate maximă se produc în ariile în care sunt valabile avertizări de Cod roşu sau Cod portocaliu de cel puţin două săptămâni, şi atunci există un risc crescut de producere a viiturilor deoarece gradul de absorbţie al solului e mult mai scăzut".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE