2024-04-29 22:28

Un șarlatan a păcălit 250 de oameni să DONEZE pentru o presupusă fetiță bolnavă

 |  21:34
Un șarlatan a păcălit 250 de oameni să DONEZE pentru o presupusă fetiță bolnavă

Un bărbat de 36 de ani a fost reținut de polițiștii din Capitală după ce ar fi prezentat informații false despre un copil bolnav și ar fi păcălit astfel 250 de persoane cu diferite sume de bani.

Polițiștii Capitalei au făcut miercuri două percheziții domiciliare în județul Timiș, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic, prejudiciul creat fiind de aproximativ 25.000 de euro.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada decembrie 2022 – mai 2023, un bărbat ar fi postat pe mai multe site-uri un anunț umanitar, cuprinzând informații false despre cazul unei minore ce suferă de o boală incurabilă. Astfel, bănuitul ar fi solicitat și încasat, de la 250 de persoane, diferite sume pentru a fi folosite la tratamentul specific.

În urma efectuării perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe documente despre care există suspiciuni că sunt falsificate, telefoane mobile și unități de calculator, precum și trei cărți de identitate falsificate. De asemenea, au fost identificați și ridicați 5.000 de lei și un card în contul căruia se află 21.000 de lei, sume ce urmează a fi indisponibilizate.

Bărbatul de 36 de ani a fost dus la audieri, fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Ulterior, acesta va fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale - Sector 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune (250 de acte materiale) și fals informatic.

Sursa: Observator


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE