2024-04-25 20:30

Decizie în Parlament privind CREȘTEREA pensiilor și salariile profesorilor

 |  17:51
Decizie în Parlament privind CREȘTEREA pensiilor și salariile profesorilor

PSD obligă Guvernul să majoreze pensiile cu 40%, dar și salariile profesorilor. O decizie în acest sens a fost luată în comisiile de buget-finanțe din Parlament, odată cu adoptarea rectificării bugetare. Ea va ajunge la votul final săptămâna viitoare.

Parlamentarii din Comisiile de buget au abrogat, miercuri, la propunerea PSD, articolul din rectificarea bugetară privind majorarea punctului de pensie cu 14%, astfel că a rămas în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede creșterea cu 40%.

Articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% a fost abrogat, astfel parlamentarii au decis „menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii", transmite Realitatea.

În aceeași ședință, comisiile au decis majorarea salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, așa cum este prevăzut în lege, adică din acest an. La dezbaterile din comisii nu au participat parlamentarii PNL.

Rectificarea bugetară ar putea fi aprobată săptămâna viitoare în plenul Parlamentului, după care va merge la președinte pentru promulgare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-16

In legatura cu acest articol...

Suma URIAȘĂ pe care a pierdut-o turismul internațional în pandemie

Încă o școală și o grădiniță trec în scenariul ROȘU din cauza COVID-19!

Cum vor VOTA cei cu febră mare. Nelu Tătaru a făcut ANUNȚUL

Date oficiale: Câți pensionari ”speciali” plătește statul român




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE