2024-04-19 21:08

ULTIMA ORĂ: Primul copil român infectat cu COVID-19, INTERNAT la ATI. Care este starea micuțului

 |  19:43
ULTIMA ORĂ: Primul copil român infectat cu COVID-19, INTERNAT la ATI. Care este starea micuțului

Un băieţel de opt ani din Buzău este primul copil român infectat cu COVID 19 internat la Terapie Intensivă. A fost diagnosticat cu boala Kawasaki, o afecţiune gravă, ce ar putea fi declanşată chiar de coronavirus.

Pentru un băieţel de opt ani, săptămâna a început nu în curtea şcolii ci pe patul de spital la ATI. E primul copil român infectat cu SARS-CoV-2 care e în stare gravă. Medicii fac tot posibilul să îl salveze.

”Un copil venit într-o stare gravă, actualmente staţionar, cu o boală multisistemică inflamatorie post SARS-COV-2. Poate pune în pericol viaţa copilului, este un caz rar, din câte ştiu nu au mai fost în România cazuri de Terapie Intensivă Pediatrică” a declarat Diana Ionescu, director medical Spitalul Gomoiu pentru Observator.

Copilul a fost transferat de la Buzău la Spitalul Gomoiu din Capitală. Iniţial, părinţii micuţului au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar testul lui a ieşit negativ. În weekend, băiatul a făcut febră, era somnolent şi îl durea capul, aşa că a fost dus într-o unitate de primiri urgenţe din oraşul său.

Medicii din provincie au crezut că are menigo-encefalită şi au decis să îl transfere în Capitală. Aici a fost testat din nou pentru covid şi, de data acasta, testul PCR a ieşit pozitiv.

Băieţelul este internat la Terapie Intensivă, dar starea lui este stabilă. Nu este intubat sau ventilat mecanic, aşadar respiră fără ajutorul aparatelor. Din păcate, însă, boala i-a afectat grav plămânii.

Este tratat de o echipă de medici formată din anestezist, neurolog, pediatru şi un infecţionist de la Matei Balş.

Peste 6.700 de copii din ţara noastră au fost diagnosticaţi până acum cu COVID-19.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-16

In legatura cu acest articol...

Suma URIAȘĂ pe care a pierdut-o turismul internațional în pandemie

Încă o școală și o grădiniță trec în scenariul ROȘU din cauza COVID-19!

Cum vor VOTA cei cu febră mare. Nelu Tătaru a făcut ANUNȚUL

Bolnav de DIABET, un cunoscut ACTOR de la noi a fost confirmat cu CORONAVIRUS




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE