2024-04-20 03:58

Suma URIAȘĂ pe care a pierdut-o turismul internațional în pandemie

 |  17:24
Suma URIAȘĂ pe care a pierdut-o turismul internațional în pandemie

Sosirile turistice internaţionale au scăzut cu 65% în primul semestru al acestui an, comparativ cu intervalul similar al anului trecut, potrivit datelor publicate marţi de Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), declin care reprezintă o pierdere de venituri de 460 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Doar puţin peste jumătate din destinaţii au relaxat restricţiile de călătorie până la începutul lunii septembrie, iar revenirea turismului la nivelul anului 2019 ar putea dura 2-4 ani, potrivit OMT, informează News.ro.

”Călătoriile internaţionale sigure şi responsabile sunt acum posibile în multe părţi ale lumii şi este imperativ ca guvernele să colaboreze îndeaproape cu sectorul privat pentru a pune din nou în mişcare turismul mondial”, a declarat secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili.

Un total de 440 de milioane de sosiri internaţonale au fost pierdute în perioada ianuarie-iunie a acestui an, cele mai afectate regiuni fiind Asia şi zona Pacificului, cu 72% mai puţini turişti comparativ cu anul trecut.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE