2024-04-29 23:29

VIDEO Guvernul Ciolacu a depus jurământul. Mesajul președintelui Iohannis pentru noul premier

 |  17:11
VIDEO Guvernul Ciolacu a depus jurământul. Mesajul președintelui Iohannis pentru noul premier

După ce a primit votul de încredere în Parlament pentru programul de guvernare și lista guvernului, premierul desemnat, Marcel Ciolacu, a mers la Palatul Cotroceni pentru a depune jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis, împreună cu noii săi miniștri.

La finalul ceremoniei, președintele Klaus Iohannis a avut și un mesaj pentru noul cabinet pus în funcție joi.

”Cu siguranță subiectul cel mai discutat din ultimele săptămâni a fost rotația premierilor, iată că în timp record, fără sincope, cu rezultate foarte bune, această procedură s-a încheiat. Nu este puțin lucru și este pentru prima dată într-o coaliție când se întâmplă această mișcare. E important pentru România, arată seriozitate, stabilitate, arată că politicienii sunt hotărâți să își ia mandatele foarte în serios.

S-a încheiat prima parte din rotație sub conducerea premierului Ciucă, a dovedit că știe să gestioneze treburile publice. Dacă ar fi să descriu mandatul său în câteva cuvinte, acestea ar fi: seriozitate, stabilitate, securitate, eficiență și eficacitate. La acestea se poate adăuga o creștere economică, populația a fost ferită de efectele crizei energetice, inflația este sub control, rezultatele sunt foarte bune.

Felicitt pe fostul prim ministru Ciucă și echipa cu care a lucrat, o parte se regăsește într-o măsură și în noua echipă.

Domnule Ciolacu, ați lucrat într-o adevărată echipă. Sunt încredințat că veți continua munca începută de vechiul guvern, sunt multe de rezolvat, merge din ce în ce mai greu, avem încă jumătate de an în care putem să rezolvăm multe lucruri, apoi un an electoral cu patru rânduri de alegeri și țara trebuie guvernată responsabil și cu rezultate bune.

Vă doresc să nu pierdeți din vedere pentru ce ați jurat, să vă străduiți să rezolvați problemele României și românilor, apoi cele legate de cele ale formațiunilor politice din care faceți parte” a transmis Klaus Iohannis.

Guvernul în întregul său şi fiecare membru în parte îşi exercită mandatul, începând de la data depunerii jurământului.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, joi, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Marcel Ciolacu. Guvernul a trecut fără probleme, cu 290 de voturi. Era nevoie de 233 de voturi ca guvernul să treacă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-15

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE