2020-12-01 02:02

Adrian Năstase dă SFATURI conducerii PSD. Legătura dintre candidați și păsările migratoare

 |  22:55
Adrian Năstase dă SFATURI conducerii PSD. Legătura dintre candidați și păsările migratoare

Fostul premier și președinte al PSD, Adrian Năstase consideră că social-democrații își asumă riscuri importante atunci când promovează pe liste candidați strict pentru a puncta la capitolul imagine.

„Listele cu „implanturi” artificiale, gândite pentru imagine, nu vor genera voturi suplimentare pentru PSD din partea Dreptei sau a „societătii civile”. Pe de altă parte, ideea de a face din PSD un partid „bio”, printr-o „nouă” reformă (a câta?), nu cred că va da rezultate, nici de data asta. Sigur, partidul trebuie, in opinia mea, să-si definească noile tinte electorale si să-si adauge pe liste profesionisti cu sensibilităti de stânga. Am explicat, de multe ori, intre altele, rolul Departamentelor in identificarea unor posibili candidati. Unii candidati adusi insă doar pentru imagine pot deveni „păsări migratoare” atunci când partidul, după alegeri, riscă să intre in opozitie timp de patru ani”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

„Cred, de aceea, că eliminarea de pe listele partidului a unor oameni care s-au bătut pentru a exprima si apăra decizii unanime ale partidului, la care unii din decidentii de astăzi au fost cel putin martori, este incorectă si, pe termen lung, posibil contraproductivă. Eu nu am dat niciun nume in postarea mea, intitulată „mesajul e omul”, dar am vrut să subliniez că loialitatea intr-un partid – cea care ii asigură existenta pe termen lung -, nu se măsoară nici in vizite la ambasada americană, nici prin tranzactionism cu reprezentantii puterii actuale”, a mai apreciat fostul premier.

„Pe de altă parte, cred in continuare că PSD nu face bine intrând in demagogia identificării „penalilor” sau a luptei „anti-coruptie”. Evident, sunt necesare criterii de integritate dar nu cred in folosirea lor trăgând cu ochiul la ce vor spune cei care fac „liste” pre-electorale din zona „smart„.” Iar eu, intre Augustin Zegrean – cel care a fraudat 7 milioane de voturi la Referendumul din 2012, prin celebra Erată la Decizia CCR – si Florin Iordache, un soldat rătăcit intr-o bătălie in care nu se lupta pentru interesele lui, il aleg pe Iordache. Probabil că Alina Mungiu il va alege pe Zegrean…”, a adăugat Adrian Năstase.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-21

In legatura cu acest articol...

Marcel Ciolacu îi răspunde președintelui Iohannis: ”Nimic. ZERO”

Ministrul Finanțelor aduce noi DATE din economie: ”Sunt primul care recunosc...”

Klaus Iohannis, mesaj FERM privind alegerile parlamentare: ”Vreau să fie clar pentru toată lumea!”

Președintele Iohannis, NERVOS după numirea lui Florin Iordache: ”PSD rămâne toxic, e intolerabil!”

SCANDAL pe candidaturi în PSD. Marian Oprișan: ”Ciolacu nu e stăpânul partidului”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE