2020-12-01 01:03

Ministrul Finanțelor aduce noi DATE din economie: ”Sunt primul care recunosc...”

 |  19:57
Ministrul Finanțelor aduce noi DATE din economie: ”Sunt primul care recunosc...”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu anunță măsurile economice pe care le-a luat Guvernul în această perioadă, dar și creșterea veniturilor și a consumului.

”Ne gândim la anul viitor, pentru că această criză nu s-a terminat. Ne gândim și la măsuri pentru anul viitor. O OUG ce va fi aprobată mâine va prelungi după 25 octombrie, până la 25 decembrie să nu mai fie penalități pentru cei ce nu reușesc să plătească taxele. Rambursarea TVA cu control ulterior o prelungim până la 25 ianuarie. Sigur, avem și reeșalonările pentru anul viitor. Dobânda pentru datoriile la stat se va reduce cu 50%. Și vor mai fi și altele pe care le vom vedea mâine la ședința de guvern.

Suntem într-o perioadă dificilă, nimeni nu a mai trecut prin aşa ceva, nimeni nu are o soluţie sau nimeni nu ştie exact ce să facă şi, de aceea, trebuie dialog. Sunt primul care recunosc că măsurile pe care le-am luat nu au fost perfecte din primul moment, asta e, nu au putut să fie perfecte dar acest Guvern a venit imediat cu îmbunătăţiri cum a văzut că ceva nu funcţionează” a declarat Florin Cîțu la o conferință a Asociației Berarilor din România.

Ministrul Finanțelor a anunțat și cifrele la zi din economie, dar și hotărârea Guvernului de a nu crește taxele și impozite.

”Veniturile in Romania anul acesta au crescut față de august anul trecut cu 7%, vb de media venitul net pe economie. Și șomajul, comparați cu 2009, nu a crescut atât de mult ,cei din somaj tehnic au revenit la munca. Pentru perioada aceasta, consumul arată bine, trecem prin cea mai grea perioadă din ultima sută de ani, cu resursele limitate, am reușit să menținem consumul la nivelul de anul trecut, eu zic că e ok deocamdată.

Sunt adeptul unui Cod fiscal simplu. Suntem un guvern liberal și nu vom veni cu creșteri de taxe. Cât sunt eu la Minister nu se va întâmpla așa ceva” a precizat ministrul Cîțu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-22

In legatura cu acest articol...

Klaus Iohannis, mesaj FERM privind alegerile parlamentare: ”Vreau să fie clar pentru toată lumea!”

Președintele Iohannis, NERVOS după numirea lui Florin Iordache: ”PSD rămâne toxic, e intolerabil!”

OUG pentru ca asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi să fie trataţi la domiciliu

Anunțul ministrului Sănătății despre impunerea de noi RESTRICȚII

Oamenii de știință au descoperit un nou ORGAN în corpul uman

OMS pregătește un IMN al pandemiei. Ce trupă celebră va colabora cu organizația

SCANDAL pe candidaturi în PSD. Marian Oprișan: ”Ciolacu nu e stăpânul partidului”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE