2024-04-19 16:49

Klaus Iohannis, mesaj FERM privind alegerile parlamentare: ”Vreau să fie clar pentru toată lumea!”

 |  18:51
Klaus Iohannis, mesaj FERM privind alegerile parlamentare: ”Vreau să fie clar pentru toată lumea!”

Criticat pentru decizia de a organiza alegerile parlamentare în condițiile epidemiologice actuale, președintele Klaus Iohannis a reiterat necesitatea viitorului scrutin tocmai pentru a depăși cu brio această pandemie.

”Maine va fi ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru alegeri, intrăm in linie dreapta pentru 6 decembrie, așa cum a fost stabilit de cateva luni. Vreau sa fie clar ptr toata lumea, am observat ca unii politicieni propagă ca cineva tine cu orice preț la alegeri si acestea se pot amana. Nimic mai fals!

Alegerile parlamentare sunt esentiale nu ca obiectiv in sine, ci pentru ca reprezintp singura opțiune democratică pentru a valida un nou parlament legitimat prin vot. Nu trebuie amânate ptr ca un partid sa se simtă mai bine pregatit sau cu mai multe sanse, trebuie sa aiba loc la termen, este fundamental pentru modul cum vom gestiona pandemia, dar și pentru perioada post pandemie, pentru o guvernare solidă, pentru reforme absolut necesare dezvoltării” a subliniat Klaus Iohannis.

Președintele a venit și cu un sfat pentru candidații la alegerile locale privind desfășurarea campaniei electorale:

”Spre deosebire de anii trecuți, astăzi avem avantajul ca trăim într-o era digitală, permite promovarea in mediul online, prin presa scrisă, radio, tv, sunt preferabile si mult mai sigure cele in spațiul virtual decat cele clasice, le recomand sa se orienteze spre aceste canale alternative in locul clasicelor metode din usa in ușă

Nu mai pot fi mitinguri, adunari, solicit autoritatilor sa fie mai vigilente, sa nu permita astfel de manifestații. Orice abatere trebuie aspru sancționată, sunt convins ca vom avea o viata democratică activa, chiar si aceste în condiții cu totul speciale generate de pandemie” a transmis șeful statului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-21

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Președintele Iohannis, NERVOS după numirea lui Florin Iordache: ”PSD rămâne toxic, e intolerabil!”

Anunțul ministrului Sănătății despre impunerea de noi RESTRICȚII

SCANDAL pe candidaturi în PSD. Marian Oprișan: ”Ciolacu nu e stăpânul partidului”

Orban: “Ritmul de creștere a infectărilor va scădea. Alegerile parlamentare nu reprezintă un risc de răspândire a virusului”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE