2024-04-26 20:49

Ministrul Sănătății, strigăt de ajutor: ”N-aș vrea să văd cât rezistăm. Deja suntem întinși la maxim”

 |  21:39
Ministrul Sănătății, strigăt de ajutor: ”N-aș vrea să văd cât rezistăm. Deja suntem întinși la maxim”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este de părere că cel mai negru scenariu pentru România nu îl reprezintă numărul foarte mare de cazuri de infectări cu Covid-19 într-o singură zi, așa cum s-a întâmplat miercuri, 7 octombrie.

Ministrul a subliniat faptul că, dacă vor exista cazuri cu dificultate ușoară și medie, atunci pacienții se vor putea trata acasă. În schimb, dacă vor fi prea multe cazuri grave, unde este nevoie de ventilație și supraveghere medicală, atunci România ar putea vorbi, într-adevăr, de un ”scenariu negru”.

”Nu ne referim la câte cazuri pe zi, ne referim la ce tipuri de cazuri. Că dacă avem cazuri ușoare și medii sunt cele care vor fi tratate acasă sub supravegherea medicului de familie. Când avem cazuri grave care necesită ventilație, atunci putem să ne gândim .. Și socotiți la numărul de paturi, socotiți la numărul de personal medical, fiindcă un pacient de terapie intensivă intubat invaziv, să spunem, nu e deajuns să fie doar intubat invaziv. Este și o seamă din personalul din terapie intesivă care face diverse activități: că este asistent, că este medic, că este maseur, că este infirmier, rotiri ale pacientului, modificări de medicație, modificări de aparat.. Sunt multe lucruri.” - a declarat ministrul Sănătății în emisiunea ”Doctor de bine”, difuzată exclusiv pe www.stirileprotv.ro și pe pagina de Facebook a Știrilor Pro TV.

Ministrul Sănătății a ținut să sublinieze faptul că, după ziua de 7 octombrie, când România a început să se apropie de pragul de 3.000 de îmbolnăviri într-o singură de zi, sistemul medical este deja ”întins la maxim”.

”Noi trebuie să gândim că înainte să spunem cam cât putem, ce putem să facem ca să n-ajungem acolo. Avem aceste rigori, ele trebuie doar respectate. Toată lumea își pune întrebarea cât rezistăm? N-aș vrea să văd cât rezistăm. Deja suntem întinși la maxim. Eram, să spunem într-o oarecare îngrijorare când vedeam cum crește numărul de cazuri. Gândiți-vă .. vedeam 2000 de cazuri, când am trecut de 2000 de cazuri am intrat în scenariul 4. Și atunci aveam 100 și ceva pe zi. Acum avem 2500 de cazuri pe zi. Haideți să reașezăm un pic abordarea și să spunem că înainte de a vedea cât rezistăm, ce facem să nu ajungem acolo. Cred că astfel trebuie pusă problema.” - a mai declarat Tătaru.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-07

In legatura cu acest articol...

Coronavirus: DECIZIA președintelui Iohannis după recordul de miercuri. Mesaj pentru medici

MASCA de protecție devine obligatorie în ITALIA și în AER LIBER

Câte cadre medicale s-au infectat cu COVID de la începutul pandemiei în România

MEDICII de FAMILIE solicită de urgență SUSPENDAREA din nou a CARDULUI de SĂNĂTATE

ULTIMA ORĂ: Nelu Tătaru, convocat de urgență la Guvern. Mesaj important pentru români

Ministrul Nelu Tătaru, APEL DISPERAT către români




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE