2020-11-26 04:05

Ministrul Nelu Tătaru, APEL DISPERAT către români

 |  15:32
Ministrul Nelu Tătaru, APEL DISPERAT către români

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a adresat, miercuri, un mesaj populaţiei, în contextul în care s-a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu coronavirus în 24 de ore, aproape 3.000. Tătaru le solicită românilor că, ”în acest moment de cumpănă”, să reevalueze abordarea a ceea ce înseamnă respectarea restricţiilor, întrucât pandemia nu se tranşează în spital. Ministrul susține că că sistemul medical are capacitatea de a rezista, însă cel mai bine ar fi ca limitele acestuia să nu fie testate, mai ales că personalul medical este acelaşi de şapte luni.

”Suntem într-un moment în care fiecare dintre noi trebuie să contribuim. Guvern, sistemul sanitar și administtraţie. Revin cu aceleaşi solicitări de a respecta restricţiile. În perioada următoare, în spitale şi DSP-uri vor exista evaluări. Sistemele medicale rezistă, dar nu e indicat să fie forţate sistemele medicale. Când indicele a trecut de 1.5, am fost nevoiţi să restricţionăm unele activităţi. Unităţile medicale au capacitatea de rezista. Personalul medical e acelaşi de 7 luni, care primeşte şi 2.000 de cazuri pe zi. Haideţi să respectăm aceste reguli. Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă vor da măsurile care se impun, acolo unde este cazul. (...) Vedem că nu se respectă reguli. Haideţi să încercăm, în acest moment de cumpănă, să reaşezăm o abordare a tot ce înseamnă respectarea regulilor. Am primit 1.000, primim şi 3.000 de pacienţi pe zi. Nu se tranşează această pandemie în spitale. Ea se tranşează respectând nişte reguli şi vom avea număr de cazuri mic”, a declarant minsitrul Sănătății.

”Avem discuţii pe acele focare. Există focare în centrele de bătrâni, în acele întreprinderi, agenţi economici, dar hai să vedem de unde pleacă ele. Avem evenimente unde nu se respectă reguli, avem transporturi în comun unde nu se respectă reguli. Aceste restricţii reimpuse acum 2 zile îşi vor face efectul în 10-14 zile, dar haideţi să fim solidari. Acest număr de cazuri nu e apărut din septembrie, din august”, a încheiat Tătaru.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-07

In legatura cu acest articol...

Coronavirus: Noi restricții în Capitală! Ce a decis Comitetul Municipiului București pentru SItuații de Urgență?

Dominic Fritz, anunț din izolare: Ce rezultat a primit la testul de COVID-19?

Anunțul TAROM: Ce curse comerciale sunt suspendate din cauza COVID-19?

Coronavirus: Cifrele dezastrului: România a ajuns la aproape 3000 de cazuri identificate în ultimele 24 de ore. Câte persoane au decedat
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE