2024-04-20 06:18

Coronavirus: DECIZIA președintelui Iohannis după recordul de miercuri. Mesaj pentru medici

 |  18:54
Coronavirus: DECIZIA președintelui Iohannis după recordul de miercuri. Mesaj pentru medici

În ziua cu record absolut de numări de cazuri de infectare cu noul coronavirus, președintele Klaus Iohannis a tras un semnal de alarmă și un apel către populație pentru respectarea regulilor.

”Am cunoscut cea mai crestere a nr de cazuri de la debutul pandemiei. Cifre extrem de ingrijoratoare privind inectatii, decesele, pacienti de la ATI, asadar 3 indicatori care trag un puternic semnal de alarma de care avem responsabilitatea sa tinem cont.

Tendinta este de crestere care duce la aglomerarea spitalelor si decese. Masurile de restrictiile sunt inevitabile, cu cat mai repede introduse si respectate, cu atat mai rapid vor produce efecte.

Situatia e complicata si in UE, sistemele de sanatate au fost supuse unei mari presiuni, medicii au facut eforturi uriase” a transmis președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a transmis și un mesaj special cadrelor medicale:

”Transmit un mesaj special de recunostinta si multumire tuturor medicilor pentru dedicarea, acesti oameni extraordinari merita respectul si admiratia noastra, sunt in prima linie a luptei, avem incredere in medicii nostri, lunile care vor urma nu vor fi usoare, dar sunt convins ca, in ciuda pericolului, vor actiona cu devotament. Vreau sa ii asigur ca sunt alaturi de ei, impreuna vom face fata acestei crize, este o lupta a sistemului medical, dar avem cu totii o mare responsabilitate”.

Președintele a făcut și un nou apel către români pentru respectarea cu strictețe a normelor:

”Am sa repet cat timp e necesar, situația epidemiologica nu ne permite intoarcerea la normalitate, cu cat creste nr de bolnavi, ne indepartam de acest moment.

Ne aflam intr-un punct critic, avem fiecare de facut o alegere fundamentala pentru viitor, sanatate, vrem sa mergem pe un drum care duce spre o explozie de cazuri? Ne asteapta suferinta si pierderi incomensurabile. Sau alegem sa avem viata sociala, economie, sa dam dovada de responsabilitatea, sa respectam regulile care ne permit sa protejam sanatatea: masca, igiena maine, evitarea aglomeratiei, munca la domiciului?

Oricate masuri ar implementa autoritatile, restrictii, ele isi pierd din eficienta daca unii refuza sa participe la acest efort colectiv, depinde de constiinta fiecaruia daca castigam aceasta batalie.

Dragi romani, virusul ne-a bulversat existenta, ia vieti, toti cei rapusi au lasat un gol imens. Un comportament rational, micile sacrificii pot salva viata, haideti sa dam dovada de solidaritate, sa depasim cu bine aceste monente dificile” și-a încheiat președintele mesajul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-07

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Anunțul Ministerului Educației: Situația școlilor în scenariile roșu, galben și verde

Metoda ACCIDENTUL s-a adaptat pandemiei. Cum sunt păcăliți românii

MASCA de protecție devine obligatorie în ITALIA și în AER LIBER

Câte cadre medicale s-au infectat cu COVID de la începutul pandemiei în România

MEDICII de FAMILIE solicită de urgență SUSPENDAREA din nou a CARDULUI de SĂNĂTATE




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE