2024-05-05 19:19

Ludovic Orban a RĂBUFNIT împotriva CCR: ”Nu se mai poate!”

 |  22:57
Ludovic Orban a RĂBUFNIT împotriva CCR: ”Nu se mai poate!”

Ludovic Orban a acuzat, joi, Curtea Constituțională că adoptă multe decizii care sunt contrare intereselor fundamentale ale României, susținând că "trebuie schimbați politrucii" din CCR. Premierul a calificat drept "abracadabrantă și o încălcare flagrantă a Constituției" decizia CCR privind legea potrivit căreia Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare.

"Decizia CCR mi se pare abracadabrantă, o încălcare flagrantă a Constituției de organismul care trebuie să fie garantul Constituției. Trebuie schimbat ceva. Nu se mai poate. Trebuie schimbați politrucii", a spus Orban. El a precizat că nu poate înțelege decizia Curții Constituționale, care este, din punctul său de vedere, o inepție.

Potrivit lui Orban, Guvernul a atacat legea prin care o majoritate parlamentară își arogă dreptul de a stabili data alegerilor, în condițiile în care parlamentarii nu răspund pentru votul lor sau opiniile politice.

"Ce se întâmplă dacă o majoritate nu pune pe ordinea de zi proiectul de lege privind data alegerilor? Care e interesul unui parlamentar? Să-și prelungească mandatul. Noi am atacat și Curtea se pronunță pe valabilitatea Hotărârii de Guvern, o asemenea inepție nu am văzut în viața mea. De ce? Că dă ordine Iordache către Dorneanu?", a mai spus el.

Parlamentul are deplina competenţă de a stabili data alegerilor printr-o lege ordinară sau organică, după caz, în funcţie de decizia politică de a organiza alegeri în interiorul mandatului Camerelor sau în termenul de 3 luni consecutiv expirării acestuia, se arată în motivarea deciziei prin care Curtea Constituțională a respins contestația președintelui Klaus Iohannis pe această temă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-15

In legatura cu acest articol...

De ce are Trump încredere în câștigarea alegerilor și în relansarea economiei

NEREGULI grave, descoperite la o importantă instituție de stat

Fox News: „Biden - gafa mileniului, spune că el candidează pentru Senat și nu-și mai amintește numele lui Mitt Romney”

Ce spune Rafila despre ÎNCHIDEREA ȘCOLILOR: "Cred că ar trebui să fim puțin flexibili!"

Gabriela Firea, REACȚIE la planul lui Nicuşor Dan: "Doamne, încerc să fiu calmă..."

REZULTATE LOTO 15 octombrie 2020, numere loto 15.10.2020. Report uriaș la Joker

Cum se distribuie VOUCHERELE de masă pentru pensionari




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE