2024-04-24 13:27

Ce spune Rafila despre ÎNCHIDEREA ȘCOLILOR: "Cred că ar trebui să fim puțin flexibili!"

 |  20:30
Ce spune Rafila despre ÎNCHIDEREA ȘCOLILOR: "Cred că ar trebui să fim puțin flexibili!"

Profesorul dr. Alexandru Rafila, susține că în ceea ce privește activitatea școlilor, autoritățiile nu ar trebui să fie atât de rigide și să se raporteze doar la cifre: „Nu este nicio diferență între 2,9 și 3,1”, a spus medicul.

„Sunt niște parametri, o cifră, 3 la mie, incidența cumulată în ultimele 14 zile, dacă suntem sub 3 la mie păstrăm școlile în scenariul verde sau galben, dacă depășim trecem în scenariul roșu. Să știți că nu e nicio diferență între 2,9 și 3,1. Cred că ar trebui să fim puțin flexibili”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

Acesta crede că fiecare caz trebuie analizat cu grijă și că „nu trebuie să ne raportăm doar la niște cifre”.

„Sigur că trebuie analizată situația din fiecare școală și cine merge la școală, câți copii sunt în școală, dacă sunt școli de proximitate. Dacă, de exemplu, 95% din elevii unei școli locuiesc în prejma școlii și se deplsasează pe jos la școală, eu acea școală nu aș închide-o. Dacă școlile însă sunt la distanță, 30-40% din elevi vin cu mijloace de transport în comun, aglomerează traficul, atunci acolo probabil e bine să închizi școala două săptămâni, să reduci transmiterea în comunitate. (...) Trebuie să fim flexibili, să fim creativi, încât viața noastră să fie cât mai apropiată de nornal, nu trebuie să fim rigizi, să ne raportăm doar la nișțte cifre, fără să ne gândim ce este în spatele lor”, a mai spus medicul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE