2024-05-05 18:51

De ce are Trump încredere în câștigarea alegerilor și în relansarea economiei

 |  22:02
De ce are Trump încredere în câștigarea alegerilor și în relansarea economiei

Cu trei săptămâni înainte de ziua alegerilor (3 noiembrie), președintele Trump era catalogat în sondaje ca fiind umăr la umăr cu Joe Biden, dar era încrezător că o să câștige.

"Avem mult entuziasm", a spus Trump într-un interviu acordat Washington Post.

„Ei democrații au doar entuziasm negativ ... iar entuziasmul negativ nu poate câștiga cursa. Entuziasmul absolut, ceea ce înseamnă că alegătorii iubesc pe cineva, este calea de a câștiga. Voi câștigă alegerile ", a spus președintele Trump.

Vorbind cu editorul Washington Post, Marc A. Thiessen, și expertul American Enterprise Institute, Danielle Pletka, Trump citează un sondaj de la Fox News care a constatat că 49% dintre americani cred că el va fi viitorul președinte.

 

Sondajele se contrazic, uneori

 

Liderul SUA citează, de asemenea, sondajul Hill-HarrisX, care arată că mulți americani cred că alții îi mint pe inspectorii de sondaj, atunci când sunt întrebați despre candidatul lor preferat - o dovadă că rezultatele sondajului pot fi greșite.

Donald Trump tocmai s-a întors cu mare aplomb în cursa prezidențială după ce a contractat Covid-19. Când a fost întrebat ce impact a avut Covid-19 asupra lui și asupra viziunii sale asupra epidemiei, domnul Trump a răspuns: „Știi, am pierdut 5 prieteni, unii foarte apropiați de mine și au murit foarte repede. Acum, când mă gândesc la lucrurile prin care am trecut, cred că vom putea salva astfel de oameni. Ei bine, și am făcut lucruri grozave într-un timp atât de scurt. Președintele a mai afirmat că fiecare cetățean american are acces gratuit la aceleași medicamente și terapii pe care le-a primit el însuși.

Președintele Trump a fost criticat pentru forța sa puternică de a pune capăt blocadei și de a relansa economia. Cu toate acestea, tocmai în această săptămână, David Nabarro, medic și trimis special Covid-19 al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a declarat: „Noi, OMS, nu încurajăm redeschiderea grabnică a economiei. Blocada este un mijloc fundamental de control al acestui virus”.  Nabarro a citat, de asemenea, modul în care ordinele de blocadă au supus lumea provocărilor, în special pe cei săraci.

"Este probabil că vom vedea numărul oamenilor săraci din lume dublat anul viitor și poate cel puțin dublu față de numărul copiilor subnutriți".

Comentând impactul blocadei Covid-19, Donald Trump a spus: „Când privești persoanele cu depresie, fumătorii, alcoolicii, îi vezi pe toți oamenii bolind. Răul se întâmplă când oamenii  își închid ușile caselor și nu pot pleca. Este un lucru foarte rău ".

 

56% dintre americani o duc mai bine ca în urmă cu 4 ani

 

Un sondaj recent realizat de Gallup a constatat că 56% dintre americani  trăiesc în condiții mai bune decât acum patru ani - o cifră uluitoare în mijlocul crizei americane. Cea mai gravă situație economică de la Marea Depresie, care a apărut și de la pandemia de gripă din 1918 și de la cele mai grave tulburări etnice din anii 1960.

În 2012, când Barack Obama a fost reales, doar 45% dintre americani au spus că o duc mai bine. În 2004, președintele George W. Bush a fost ales pentru un al doilea mandat și doar 47% dintre respondenți au spus că se descurcă mai bine, sau atunci când Ronald Reagan a fost ales în 1984, doar 44% dintre cei intervievați au spus da.

Astfel, 56% dintre respondenți spunând că se descurcă mai bine, președintele Trump are mai multe șanse să fie ales. Cu toate acestea, potrivit sondajelor media RealClearPolitics, doar 42,2% dintre alegători au declarat că vor vota pentru Trump. Când a fost întrebat de ce atât de mulți alegători sunt de acord mai degrabă cu politicile lui Trump decât cu el însuși și ce poate face pentru a obține sprijin în următoarele trei săptămâni, Trump a răspuns: „Uite vedeți, tot ce pot face este să creez cea mai puternică economie care a avut-o vreodată America. Vom duce acest lucru la un nivel de care toată lumea va fi uimită. Pentru că, din nou, pot spune că mergem în amonte. Cred că oamenii vor dori legea și ordinea. Cred că vor dori o economie grozavă. "

Este adevărat că americanii își doresc același lucru, potrivit observatorului Washington Post, Marc A. Thiessen, dar alegătorii din statele oscilante doresc, de asemenea, ca președintele lor să fie și apropiat de ei.

Un sondaj New York Times / Siena College din Florida și Pennsylvania a constatat că 65% dintre alegători, dintre care o treime dintre susținătorii lui Trump, au dezaprobat performanța președintelui în prima dezbatere televizată. Președintele Trump trebuie să inverseze aceste impresii ale alegătorilor. El trebuie să-și petreacă următoarele trei săptămâni explicând alegătorilor americani, care îi susțin politicile, dar și de ce ar trebui să voteze pentru binele lor și să-i acorde un al doilea mandat. Președintele Trump consideră că o redresare a economiei SUA îl va ajuta să convingă acești alegători.

"Uite, am construit o astfel de economie puternică și o fac pentru a doua oară acum. Totul va fi chiar mai bun decât anul trecut. Vom face noi înregistrări pentru că stabilim noi recorduri de locuri de muncă. Deja am creat 11,4 milioane de locuri de muncă în ultimele patru luni și jumătate. Stabilim noi recorduri economice, inclusiv la vânzări de imobiliare. Și vestea bună este că sper ca și cifrele pentru al treilea trimestru să fie la fel de promițătoare. Cred că vor fi cifre record!", a mai spus Trump.

De asemenea, locatarul Biroului Oval a mai precizat că, dacă va fi reales, oponenții săi ar trebui să-și accepte înfrângerea și să înceapă să lucreze cu el.

„Cred cu adevărat că vor spune este timpul. Succesul ne va aduce pe toți  împreună. Am creat o economie mai puternică ca niciodată. Cel mai bun an pe care l-am avut vreodată. Anul trecut a fost ultimul. Iar cel mai bun an va fi anul viitor și asta ne va aduce pe toți împreună", a conchis președintele în exercițiu al SUA.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE