2024-04-26 16:58

Scandalul Brexit continuă: Ce s-ar putea întâmpla cu șoferii de camioane

 |  23:29
Scandalul Brexit continuă: Ce s-ar putea întâmpla cu șoferii de camioane

Guvernul britanic a estimat miercuri că până la 7.000 de camioane ar putea fi blocate în Kent, fiind nevoite să aștepte două zile pentru a traversa Canalul pe 1 ianuarie, dacă Londra și Bruxelles nu reușesc să încheie un acord de liber schimb, potrivit AFP.

„Aceasta nu este o previziune sau o prognoză”, ci un „exercițiu atent pentru a determina ce se poate întâmpla în cel mai rău scenariu”, a declarat ministrul de stat Michael Gove pentru Parlament.

De la ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, oficial pe 31 ianuarie, țara respectă în continuare regulile UE, în timpul unei perioade de tranziție care se va încheia pe 31 decembrie.

Scenariul evocat de ministru se bazează pe estimări conform cărora doar „50-70% dintre companiile mari și doar 20-40% dintre companiile mici și mijlocii ar fi gata pentru aplicarea strictă a noilor cerințe europene”.

Astfel, doar „30-60%” din camioane ar ajunge la frontieră după ce au îndeplinit formalitățile necesare pentru bunurile lor, potrivit lui Gove.

"Acestea vor fi astfel returnate de către autoritățile franceze la frontieră, blocând trecerea Dover-Calais", a adăugat el, dând ca exemplu posibilitatea unei linii de "7.000 de camioane în Kent" (sud-estul Anglia), care ar echivala însă cu o întârziere de două zile, potrivit unui document publicat de guvern.

"Este mai bine pentru toată lumea să știe acum ce este necesar pentru a fi gata, mai degrabă decât să se confrunte cu întreruperi suplimentare anul viitor", a adăugat Gove.

Pentru a evita aglomerația din Kent, guvernul va impune un permis de acces în regiune, eliberat numai șoferilor de camioane care au îndeplinit formalitățile în prealabil.

Europenii și britanicii încearcă să fie de acord de la începutul anului cu privire la condițiile viitoarei lor relații comerciale, dar discuțiile pentru încheierea unui acord de liber schimb se prelungește, împiedicându-se în special cu privire la condițiile de concurență loială și accesul vaselor de pescuit europene în apele britanice.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-23

In legatura cu acest articol...

Coronavirus. Un nou MEDICAMENT ar putea ajuta la tratamentul bolii

SCHIMBĂRI majore pentru angajați. Cum se modifică Codul Muncii

Euronews: Polițiștii de frontieră români ar fi agresat șapte migranți

Prognoza meteo pentru următoarele patru zile: Vremea se menține CALDĂ

REPLICA lui Marcel Ciolacu pentru Klaus Iohannis: ”Când le spuneți, oare, adevărul românilor?”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE