2024-04-20 14:22

Coronavirus. Un nou MEDICAMENT ar putea ajuta la tratamentul bolii

 |  22:57
Coronavirus. Un nou MEDICAMENT ar putea ajuta la tratamentul bolii

Până la un vaccin anti-COVID-19, experţii încearcă noi şi noi medicamente pentru a-i putea salva pe cei infectaţi cu coronavirus. Astfel, compania elveţiană Relief Therapeutics a cerut FDA-ului din SUA aprobarea de urgenţă a medicamentului Aviptadil, creat iniţial pentru tratamentul pacienţilor cu disfuncţie erectilă.

Experţii au observat că Aviptadilul are efecte benefice în cazul pacienţilor critici cu insufiență respiratorie. Medicamentul a fost creat iniţial pentru tratarea pacienţilor cu disfuncţie erectilă.

„Este un medicament care are efecte multiple, mai ales la pacienţii cu forme grave, afectează în mod pozitiv replicarea, înmulţirea virusului, şi are şi un efect antiinflamator, şi are efect vaso-activ, adică îmbunătăţeşte circulaţia”, explică Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, potrivit Mediafax.

Medicamentul experimental va fi utilizat în cazul pacienţilor cu COVID-19 care sunt într-un stadiu critic, iar medicii au epuizat în cazul lor toate terapiile aprobate până acum.

Pentru a putea fi folosit şi în cazul pacienţilor cu COVID-19 din Europa, medicamentul trebuie să fie aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului, însă cel mai probabil, nu vor exista cantităţi suficiente pentru toţi cei aflaţi în stare gravă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-23

In legatura cu acest articol...

O femeie a rămas fără un picior, după ce medicii NU au tratat-o pentru că avea COVID

SCANDAL URIAȘ la Ministerul Sănătăţii. Achiziţia a 103 milioane de măşti, în vizorul DNA

IOHANNIS: “Nu văd motive pentru o nouă perioadă de CARANTINĂ”

În ziua recordului de INFECTĂRI cu Covid, ministrul Stroe vorbește de revenirea fanilor pe stadioane




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE