2024-04-19 09:22

Euronews: Polițiștii de frontieră români ar fi agresat șapte migranți

 |  22:11
Euronews: Polițiștii de frontieră români ar fi agresat șapte migranți

Șase sirieni și un egiptean au ajuns la ușa unui ONG din Belgrad în 19 august pentru a cere ajutor. Aceștia le-au relatat angajaților că au fost împinși violent înapoi în Serbia de către polițiștii de frontieră români. Unul din bărbați avea un picior amputat, acesta relatând că polițiștii români i-au folosit propriile cârje pentru a-l bate, scrie Euronews.

Povestea nu este însă unică, potrivit Euronews, site-ul relatând că un alt grup de migranți, care a trecut prin Turcia, Grecia și Albania până a ajuns la tabăra sârbă din Subotica, a relatat o experiență similară.

Depistați cu camerele cu termoviziune în timp ce încercau să treacă granița dintre Serbia și România, aceștia au fost interceptați și susțin că au fost acostați de polițiști în uniforme închise la culoare, unul din aceștia tăbărând asupra lor cu un bici. Migranții au povestit că fuseseră deja bătuți cu bastoane de poliția din Ungaria dar niciodată biciuiți, unul dintre ei afirmând că a fost aproape de a-și pierde un ochi.

Aceste relatări fac parte dintr-o serie de mărturii strânse de mai multe ONG-uri din apropierea graniței dintre Serbia și România, toate ducând la aceeași concluzie: poliția de frontieră română - și cea a altor țări de pe ruta preferată de migranți - ar folosi violența împotriva acestora, scrie Euronews.

Site-ul mai notează că de-a lungul Dunării, la granița dintre Serbia și România până la provincia autonomă Voivodina, bătăile, intimidările și întoarcerea ilegală din drum a migranților fac parte acum din viața cotidiană. Frontiera de aici a devenit noul epicentru al așa-numitei „rute Balcanice” a migrației.

Numerele exacte sunt greu de stabilit, un ONG sârb estimând că „cel puțin cincizeci” de persoane sunt întoarse cu forța din România în Serbia în fiecare zi. O altă organizație neguvernamentală vorbește de o medie 400-600 de migranți întorși din drum săptămânal.

Polițiștii de frontieră sunt acuzați că folosesc bastoane și cabluri pentru a bate migranții, aceștia acuzând ofițerii și de folosirea aparatelor cu electroșocuri. Alții afirmă că hainele le-au fost incendiate și că au fost intimidați cu focuri de armă trase în aer. Unii migranți au povestit despre „comandouri” de agenți îmbrăcați în negru cu măști de schi pe cap pentru a nu fi recunoscuți.

Poliția de frontieră română a negat acuzațiile iar ONG-uri de la noi din țară care colaborează cu Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, precum Generația Tânără România sau Consiliul Național Român pentru Refugiați, au afirmat că nu au cunoștință despre presupusele violențe de la graniță.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-23

In legatura cu acest articol...

Prognoza meteo pentru următoarele patru zile: Vremea se menține CALDĂ

REPLICA lui Marcel Ciolacu pentru Klaus Iohannis: ”Când le spuneți, oare, adevărul românilor?”

DRAMA familiei Schumacher: ”Fiul meu nu mai vrea să aibă deloc de-a face cu mine!”

O femeie a rămas fără un picior, după ce medicii NU au tratat-o pentru că avea COVID

Ce se întâmplă în școli după alegeri. Anunțul președintelui Iohannis




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE