2020-11-27 09:55

Cât timp vor rămâne școlile ÎNCHISE în Capitală. Decizia primarului Nicușor Dan

 |  22:50
Cât timp vor rămâne școlile ÎNCHISE în Capitală. Decizia primarului Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, joi, că se încearcă extinderea capacității de tratare în spitalele din București, deși este convins că oamenii din sistemul sanitar sunt la limita puterilor după opt luni de pandemie de COVID-19. Dan spune că școlile trebuie să rămână închise în București.

Întrebat de moderator ce părere are despre închiderea școlilor în București, unde incidența este de peste 3 la mia de locuitori, primarul Capitalei a spus că și copiii sunt transmițători ai acestei boli.

„Specialiștii în care am încredere au spus: întrucât școlile sunt o sursă de transmitere a bolii și noi avem în București școli care învață în trei schimburi și este, practic, imposibil să faci o distanțare a copiilor în clasele supraaglomerate, este o măsură de siguranță în condițiile în care suntem în București și putem să facem școală online în condiții acceptabile. Este o măsură de siguranță pe care eu o susțin cu toată inima”, a afirmat Nicușor Dan.

Acesta este de părere că școlile trebuie să rămână închise până când indicele de infectare va scădea sub 3 la mia de locuitori.

Nicușor Dan a spus, joi seara, la B1TV că este nevoie de o extinderea abordării de până acum în ceea ce privește asistența medicală.

„Am discutat cum putem extinde capacitatea de spitale din București și există soluții. Pe de altă parte, este mai important, oamenii din sistemul medical sunt la limita puterilor, trebuie să o spunem. Este foarte important ceea ce ei fac și fac asta de luni de zile”, a spus Nicușor Dan.

Acesta a mai spus că e important, din punct de vedere social, cum reușim ca societate să prevenim răspândirea bolii.

„Trebuie două lucruri – detectarea posibililor oameni infectați să se facă mult mai repede (...) să fim în stare, pe acele zone care sunt identificate cu risc de transmitere – piețe, terase, cluburi, transportul public -, lucrurile să se petreacă mai bine”, a mai spus primarul general.

Totodată, Dan a spus că în perioada stării de urgență a existat decalarea programului marilor companii pentru a nu se crea aglomerație și este de părere că „trebuie să facem în cel mai scurt timp, chiar dacă nu va fi stare de urgență”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-29

In legatura cu acest articol...

Număr RECORD de voturi deja exprimate la alegerile din America

Primele ACUZAȚII aduse de Nicușor Dan după instalarea în fotoliul de primar

Cum vede premierul Orban alegerile parlamentare din 6 decembrie

Cadrele medicale încep PROTESTELE în fața Guvernului. Care sunt nemulțumirile

Sorin Grindeanu FACE PRAF guvernul Orban: ”Nu vă faceți că nu înțelegeți!”

Klaus Iohannis anunță MĂSURI la nivel european pentru a opri pandemia de COVID-19

O stațiune montană celebră din România intră în scenariul roșu. Se închid restaurantele, barurile și vor fi interzise activitățile culturale

Vecinii maghiari vor fi obligați să poarte MASCĂ și în restaurante
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE