2020-12-04 19:15

Cum vede premierul Orban alegerile parlamentare din 6 decembrie

 |  21:21
Cum vede premierul Orban alegerile parlamentare din 6 decembrie

Premierul Ludovic Orban este de părere că prin organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie nu există un risc suplimentar de răspândire a coronavirusului, dacă vor fi respectate regulile în vigoare.

Orban a spus joi seara la Constanța că nici în campania electorală şi nici în ziua exercitării votului nu vor fi probleme dacă va exista distanțare socială și masca va fi purtată.

„După părerea mea (…), campania electorală dacă este organizată cu respectarea regulilor care sunt prezente în hotărârea de guvern, care au fost, de altfel, regulile şi în campania pentru alegerile locale, nu există un risc suplimentar de răspândire. Dacă toţi candidaţii care îşi fac campanie şi echipele care îi însoţesc poartă mască, nu se apropie de oameni, vorbesc de la o distanţă rezonabilă, respectă numărul de persoane maxim la evenimente, gândiţi-vă că am redus la 20 de persoane indoor şi la maxim 50 de persoane outdoor, numărul maxim de participanţi la evenimentele electorale”, a declarat prim-ministrul, răspunzând la întrebarea dacă ia în calcul amânarea datei alegerilor parlamentare în condiţiile în care numărul cazurilor de COVID-19 va creşte.

Orban a susţinut că „respectarea regulilor nu duce la creşterea riscului de răspândire a virusului”.

Potrivit acestuia, în ziua votării la parlamentare se vor lua aceleaşi măsuri de prevenire ca şi la alegerile locale, mersul la vot fiind similar pentru cetăţeni, de exemplu, cu a merge la farmacie sau la orice magazin.

„Mai mult decât atât, organizăm ziua votului aşa cum am organizat-o şi la alegerile locale, astfel încât să nu existe un risc de răspândire a virusului odată cu exercitarea dreptului de vot de către cetăţeni. Ceea ce chiar nu există. E ca şi cum te-ai duce la farmacie să-ţi cumperi un medicament sau te-ai duce la un magazin, aşa e şi cu mersul la vot. Dacă ai mască, dacă păstrezi distanţa când stai în aşteptare ca să votezi, nu există risc de răspândire a virusului”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă organizată după ce a participat la depunerea jurământului de către primarul ales al municipiului Constanţa şi de preşedintele ales al Consiliului Judeţean Constanţa, liberalii Vergil Chiţac şi Mihai Lupu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-29

In legatura cu acest articol...

Cadrele medicale încep PROTESTELE în fața Guvernului. Care sunt nemulțumirile

Sorin Grindeanu FACE PRAF guvernul Orban: ”Nu vă faceți că nu înțelegeți!”

Klaus Iohannis anunță MĂSURI la nivel european pentru a opri pandemia de COVID-19

O stațiune montană celebră din România intră în scenariul roșu. Se închid restaurantele, barurile și vor fi interzise activitățile culturale
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE