2020-12-04 03:47

Klaus Iohannis anunță MĂSURI la nivel european pentru a opri pandemia de COVID-19

 |  19:25
Klaus Iohannis anunță MĂSURI la nivel european pentru a opri pandemia de COVID-19

Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat că va participa la reuniunea membrilor Consiliului European, în format videoconferință, pentru a clarifica aspecte legate de gestionarea pandemiei de COVID-19.

„Vom avea periodic astfel de reuniuni pentru a analiza evoluția răspunsului Uniunii Europene la pandemie, cu scopul, evident, de a consolida cooperarea dintre statele membre, în vederea limitării răspândirii virusului și contracarării efectelor acestuia”, a spus Iohannis.

Principalele aspecte semnalate de Iohannis:

”Ne aflăm într-un veritabil val 2 al pandemiei, sunt recorduri negative zilnice în majoritatea țărilor europene.

La nivel european, efortul de a reduce curba infecțiilor trebuie să fie unul colectiv. Solidaritatea e cuvântul de ordine, cheia care ne va permite să depășim această încercare. Schimbul de inforații între statele membre trebuie accelerat, ca și măsurile urgente. Vom aborda elemente relevante pentru pandemie, cu accent pe achizițiile de vaccinuri și medicamente, carantină.

Voi sublinia importanța unei bune funcționări a pieței unice și a liberei circulații în UE. Voi sublinia importanța unei bune funcționări a pieței unice și a liberei circulații în UE. Soluții sunt și le voi reaminti: rezervele de stoare RescEU, achizițiile comune.

Un alt subiect important va fi măsurile specifice de testare, izlare și carantină, dar și strategia vaccinurilor.

E absolut necesară o abordare unitară prin criterii și instrumente comune pentru recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor.

Vaccinul, odată ce va fi disponibil, el va fi furnizat către toate statele membre. Va fi nevoie de creșterea finanțării pentru sporirea surselor de aprovizionare cu vaccinul” a mai declarat președintele.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-29

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE