2021-01-28 17:33

Extratereștii ne-ar fi VIZITAT în 2017. Ce argumente aduce un profesor de la Harvard

 |  22:02
Extratereștii ne-ar fi VIZITAT în 2017. Ce argumente aduce un profesor de la Harvard

Dr Avi Leob, directorul Departamentului de Astronomie de la Harvard, are o teorie interesantă. El susţine că asteroidul care a intrat pe orbită în 2017 avea origini extraterestre. Profesorul va publica chiar și o carte pe 26 ianuarie în care îşi prezintă teoria.

„Prefer să adopt maxima lui Sherlock Holmes: dacă reuşeşti să elimini din calcule imposibilul, ceea ce rămâne, oricât de improbabil ar părea, trebuie să fie adevărul”, spune Avi Loeb.

La ce referă profesorul Leob? La primul obiect interstelar care a ajuns în sistemul nostru solar.

Pe 6 septembrie 2017, el a trecut la aproape 100.000 de kilometri de Pământ. Un obiect de 90 de metri lungime de forma unei ţigări. Doctorul Levi Loeb, şef al Departamentului de Astronomie de la Harvard, consideră că acest obiect reprezintă, de fapt, deşeu al unei civilizaţii extraterestre. O tehnologie de care acea civilizaţie nu mai avea nevoie. Forma asteroidului este, într-adevăr, unică. Cu o lungime de 10 ori mai mare decât lăţimea.

Un obiect mai luminos decât oricare altul observat până acum. Ceea ce l-a convins pe Loeb este însă felul în care obiectul a accelerat pe lângă Soare, fără să fie atras de graviaţia acestuia. Loeb urmează la finalul acestei luni să-şi publice teoria într-o carte. Deşi crede că nu suntem singura civilizaţie existentă, Loeb e convins că va mai dura până vom primi răspunsul.

„Probabil că există o civilizaţie mult mai inteligentă decât a noastră. Poate că nu este pe o planetă apropiată de stele pentru că imediat ce tehnologia evoluează dincolo de un anumit nivel, acea civilizaţie va merge dincolo de planeta sa. Ceea ce cred eu este că atunci când ne vom duce dincolo de sistemul solar poate că vom primi un mesaj care să spună: Bine aţi venit clubul interstelar!”


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-04

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Bilanț vaccinare COVID 4 ianuarie. Câți români s-au VACCINAT până acum

Se PRELUNGEȘTE termenul de schimbare a contractelor de energie electrică

Cu ce PROBLEME de sănătate ne vom confrunta în 2021 ca urmare a pandemiei

Cum arată JUCĂRIA anului în Spania

Cum a ajuns Cumpănașu eroul elevilor pe Tik Tok. Mesaje împotriva profesorilor și discuții indecente cu adolescente
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE