2024-04-26 15:33

Zeci de mii de bucureșteni, în PERICOL la un eventual cutremur. Ce își propune Nicușor Dan

 |  21:18
Zeci de mii de bucureșteni, în PERICOL la un eventual cutremur. Ce își propune Nicușor Dan

Primarul General susţine că numărul real al clădirilor cu risc de prăbuşire este de 8 ori mai mare decât cel din actele oficiale. Vorbim despre imobile în care locuiesc 25-30 de mii de persoane. Nicuşor Dan vrea să împrumute un miliard şi jumătate de euro ca să le inventarieze şi să le consolideze.

Oficial, în Bucureşti sunt aproape 400 de clădiri încadrate in clasa I de risc seismic, însă la această cifră ar trebui să mai adăugăm altele 3.000, spune municipalitatea. Pentru consolidarea lor este nevoie de un miliard şi jumătate de euro. Bani pe care Primăria Capitalei nu îi are şi pe care Nicuşor Dan vrea să îi împrumute de la stat.

”Problema cea mai mare este că programul de inventariere a clădirilor cu risc seismic s-a oprit brusc în anul 2000 şi n-a mai fost niciodată continuat sistematic. Noi avem, în afară de acele 400 de clădiri, câteva mii care, dacă ar fi expertizate şi este primul lucru pe care trebuie să-l facem, o să fie încadrate în clasa întâi de risc seismic” a declarat Nicuşor Dan, primarul Capitalei, conform Observator.

Vieţile a peste 20 de mii de oameni, care locuiesc în aceste clădiri, dar şi a celor care trec zilnic pe lângă ele, sunt puse în pericol.

”Cele mai periculoase zone din punct de vedere al riscului seismic îl reprezintă cele din centrul istoric, pentru că sunt clădiri care nu au apucat să fie consolidate după cutremurul din 1977. Va fi cel puţin la fel de problematic” susține Mario Kuibuş, arhitect.

Primarul general a anunţat că anul acesta va începe din nou inventarierea imobilelor cu risc seismic. Nu mai puţin de 19 mii de clădiri ar avea nevoie de consolidare sau reparaţii masive, potrivit municipalităţii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-08

In legatura cu acest articol...

CÂT vor primi medicii și asistentele care participă la campania de vaccinare

Care este cel mai bine poziționat AUTOMOBIL produs în România

Bilanț 8 ianuarie: Câți români s-au VACCINAT de la începutul campaniei

Situația infectărilor din localitățile Județului Ilfov. Cine iese din CARANTINĂ

Șefa Institutului ”Ana Aslan”, trimisă în judecată de DNA. Care sunt acuzațiile

Elena Udrea și familia sa, INFECTAȚI cu coronavirus. Care este starea lor de sănătate

Alertă de vaccinare FALSĂ în Marea Britanie. Cum acționa escrocul




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE