2024-04-18 15:34

CÂT vor primi medicii și asistentele care participă la campania de vaccinare

 |  20:17
CÂT vor primi medicii și asistentele care participă la campania de vaccinare

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat că medicii, asistentele și medicii de familie vor primi un bonus pentru participarea la campania de vaccinare. Guvernul pregătește OUG pentru vaccinare care va fi aprobată săptămâna viitoare.

Astfel, conform ministrului Sănătății, medicii vor primi 100 lei pentru ora de vaccinare, iar asistentele 50 de lei pe oră.

Și medicii de familie vor fi recompensați pentru efortul de a convinge pacienții să se vaccineze:

”Vor primi bonus pentru succesul comunicării cu pacienții” a declarat Vlad Voiculescu la Digi24.

Și premierul Florin Cîțu a anunțat această formă de recompensare a cadrelor medicale pentru participarea la campania de vaccinare:

„Suplimentar au fost introduse - dar nu în forma finală - un mod de a motiva și medicii de familie la a se participa la această campanie de vaccinare. Vom vedea, vom discuta asupra acestor sume. Nu știu dacă rămân cele finale din acest proiect de ordonanță, dar față de proiectul inițial a fost introdusă și o schemă de motivare pentru medicii de familie, ca să ajute la campania de vaccinare”, a spus premierul.

Cîțu a mai spus că, pe lângă medicii de familie vor fi introduși și medicii rezidenți.

„Eu zic că schimbarea majoră este introducerea acestei scheme de motivare pentru medicii de familie. Știm foarte bine că ei pot ajuta foarte mult. Trebuie să fie săptămâna viitoare aprobată ordonanța. Am cerut ministrului Sănătății să aibă avizele pentru săptămâna viitoare”, a mai spus Florin Cîțu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE