2022-01-23 01:06

DESPĂGUBIRI în locul mașinilor mai vechi de 15 ani. Ce propune Ministerul Mediului

 |  22:58
DESPĂGUBIRI în locul mașinilor mai vechi de 15 ani. Ce propune Ministerul Mediului

Românii cu maşini mai vechi de 15 ani ar putea să primească bani ca să renunţe la ele. În caz contrar, ministrul Mediului spune că aceştia vor fi supra-impozitați, deoarece sunt o sursă de poluare importantă.

Comisia Europeană a solicitat României să descurajeze înmatricularea maşinilor de peste 15 ani, iar ministrul Mediului propune o taxă în acest sens, la cumpărarea lor.

În plus, ar fi plătit şi un impozit pentru deţinerea de maşini vechi. Cuantumul nu a fost stabilit încă. Tanczos Bârna se gândeşte însă şi cum să-i încurajeze pe români să renunţe la vechituri.

Ar putea fi preluat modelul unui sistem aplicat în oraşul Sfântul Gheorghe din Covasna. Acolo, cei cu maşini înmatriculate în municipiu de mai mult de 10 ani primesc 3.000 dacă le casează.

Spre deosebire de Rabla, oamenii nu sunt obligaţi să-şi ia autoturisme noi în schimbul acestor bani. Ministrul Mediului crede că la nivel naţional, suma ar trebui corelată cu valoarea de piaţă a maşinii. Sistemul de taxare şi de bonusuri ar urma să se aplice în oraşele aglomerate.

În acest moment, România este printre puţinele țări din Europa care nu descurajează înmatricularea rablelor, spune ministrul Mediului.

În acest moment, sunt înmatriculate 7.2 milioane de maşini în România. Este vorba de un parc vechi, cu multe maşini vechi şi foarte vechi. 3.4 milioane au mai puţin de 15 ani. În schimb, 3.8 milioane de autoturisme sunt mai vechi de 16 ani, ceea ce reprezintă peste 50% din parcul auto.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-16

In legatura cu acest articol...

Ministrul Dezvoltării, mesaj FERM: ”Sporul de antenă e un fel de păcăleală!”

ȘOBOLANI printre pâine! IMAGINI revoltătoare surprinse într-un magazin din București
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE