2022-01-28 05:01

Ministrul Dezvoltării, mesaj FERM: ”Sporul de antenă e un fel de păcăleală!”

 |  22:40
Ministrul Dezvoltării, mesaj FERM: ”Sporul de antenă e un fel de păcăleală!”

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării a declarat că sporul de antenă va fi eliminat în noua Lege a salarizării. Cseke a spus că, oricum, ne păcălim cu acest spor, căci radiațiile ori nu există, ori există, dar efectul asupra sănătății nu dispare cu 10% în plus la salariu. 700 de angajați din Ministerul Dezvoltării primesc spor de antenă.

„Aici legislația trebuie schimbată categoric și acea Lege a salarizării, la care se lucrează la Ministerul Muncii, are printre principii eliminarea acestui spor de antenă. Problema trebuie rezolvată. 

Azi, fără a mă deroba de această răspundere, pe legislația actuală, când ai această expertiză făcută de o firmă acreditată și care vine pe filieră legală, procedură normală, un ministru sau șef de autoritate nu are altceva de făcut. Trebuie să rezolvăm. Deci Legea salarizării va elimina acest spor de antenă, că nu acest spor, ca să fiu foarte categoric, rezvolă problema de sănătate. 

El a pornit de la discuția că sunt radiații care afectează sănătatea angajatului. Pentru mine, logic e să elimini sursa radiației, nu să dai 10% cu care ce rezolvi? Nu am rezolvat nimic! E un fel de păcăleală, ne păcălim unii pe alții că cu 10% putem răscumpăra radiația dacă ea există. Sau pur și simplu nu există radiația și avem expertiză care obligă șeful autorității să dea, că altfel oricum o obținem în instanță. Deci aici legislația trebuie schimbată și pe Legea salarizării lucrurile vor fi clare”, a declarat ministrul Cseke Attila, pentru B1 TV.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE