2023-06-02 05:22

PSD nu renunță: Ministrul Energiei TREBUIE să scadă prețurile la carburanți!

 |  15:15
PSD nu renunță: Ministrul Energiei TREBUIE să scadă prețurile la carburanți!

PSD insistă cu reducerea prețurile la carburanți! Partidul transmite că Ministerul Finanțelor a pus la dispoziția Ministerului Energiei „toate datele necesare pentru o reglementare justă” a prețurilor la combustibili și că a prezentat „soluțiile pentru reducerea prețurilor la combustibili prin plafonare, respectiv introducerea unui preț maximal sau limitarea adaosului pe lanțul comercial”.

„PSD a prezentat soluțiile pentru reducerea prețurilor la combustibili prin plafonare, respectiv introducerea unui preț maximal sau limitarea adaosului pe lanțul comercial. Acest lucru nu a exclus colaborarea între toate partidele din Coaliție pentru identificarea soluției potrivite.

De altfel, Ministerul Finanțelor a pus la dispoziția Ministerului Energiei toate datele necesare pentru o reglementare justă în acest domeniu, iar experții PSD sunt pregătiți să vină în sprijinul Ministerul Energiei pentru elaborarea actului normativ.

Precizăm totodată că, așa cum a subliniat chiar purtătorul de cuvânt al PNL, intervenția Guvernului în acest domeniu nu trebuie să se facă prin instrumente fiscale întrucât acestea sunt dificil de implementat și nu garantează reducerea prețurilor la consumatorul final. De altfel, se poate observa că soluțiile fiscale implementate în alte state europene, cum ar fi reducerea accizelor și a TVA în Germania, nu i-au determinat pe operatorii economici să scadă prețurile la pompă. Ar fi deci o greșeală fundamentală ca Guvernul României să opteze pentru soluții care au eșuat deja în altă parte.

Din punct de vedere procedural însă, la fel cum s-a întâmplat și în cazul plafonării prețurilor la energie electrică și gaze naturale, proiectul de act normativ trebuie inițiat de Ministerul Energiei, care răspunde în mod direct de monitorizarea pieței și a stocurilor de carburanți”, arată un comunicat de presă emis de PSD.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-22

In legatura cu acest articol...

Florin Cîțu, un nou atac la adresa PSD: Ar trebui să ne întrebăm dacă Marcel Ciolacu nu este Liviu Dragnea

Florin Cîțu ia la ROST PSD după propunerea de plafonare a prețurilor la carburanți: ”Ce companie ar mai aduce benzină la preț mai MIC?”

Victor Ponta critică măsurile fiscale propuse: ”Discuțiile despre măriri de taxe SPERIE vânatul”

Marcel Ciolacu, un nou APEL către politicieni: ”Să modernizăm actualul sistem fiscal!”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE