2022-07-03 13:56

Victor Ponta critică măsurile fiscale propuse: ”Discuțiile despre măriri de taxe SPERIE vânatul”

 |  18:28
Victor Ponta critică măsurile fiscale propuse: ”Discuțiile despre măriri de taxe SPERIE vânatul”

Fostul premier, Victor Ponta nu înțelege ce va face Guvernul până la anul, când expiră plafonarea prețurilor la energie și gaze. Asta pentru că după ce măsura va expira, prețurile își vor continua creșterea

„M-am uitat pe Ordonanța 27, am vorbit și eu cu oameni care mă învățau înainte. Ordonanța cu plafonarea prețurilor la energie și la gaze… Și mi-au spus: ”domnule, te costă în 2022, statul român, 22 de miliarde de lei, adică 5 miliarde de euro și ceva”. Nu e rău asta.

Întrebarea e ăștia 5 miliarde de euro te ajută cu ceva sau la anul pe vremea asta suntem mai rău decât acum? Că o să se ridice plafonarea aia. Se întâmplă ceva până la anul, faci ceva până la anul? Adică eu te pun acum pe aparate, îți dau oxigen, dar între timp corpul tău trebuie să se însănătoșească. Altfel, când scot aerul, mori, nu? Cam asta e chestia cu economia asta

Eu nu văd la dl Ciucă, e militar, deci e normal, nici la ministrul de Finanțe care e politica economică a României”, a declarat Victor Ponta, pentru B1 TV.

Fostul premier a mai spus că în această perioadă de criză nu e indicat să se umble la sistemul de impozitare. Taxarea mai mare nu va face decât să-i alunge pe cei care au bani să investească, a dat el de înțeles.

„Politica fiscală poate să sprijine economia, cum eu cred că am sprijinit cu scăderile alea de taxe, sau poate să încurce cu măririle de taxe. Într-o perioadă de acest gen, mie mi se pare că discuțiile astea zilnice despre măriri de taxe sperie vânatul, ca să zic așa….”, a continuat Ponta.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE