2024-05-08 23:39

Marcel Ciolacu, CRITICI în rafală la adresa premierului: ”E inacceptabil”

 |  22:26
Marcel Ciolacu, CRITICI în rafală la adresa premierului: ”E inacceptabil”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că Planul Național de Redresare și Reziliență încă nu a fost finalizat, deși Guvernul spune că îl va depune luni la Bruxelles.

Întrebat marți seară la TVR dacă e de părere că PNRR nu este bun și că va fi cu siguranță un eșec, liderul social-democraților a declarat: „Eu vă spun că nu e gata, în primul rând. Ca să fie bun un lucru, trebuie să îl ai gata. Categoric că depunem (moțiune de cenzură, n.r.), fiindcă sunt niște reforme pe care nu le-au prezentat”.

Marcel Ciolacu a declarat că Bruxellesul nu a solicitat reformele la care s-a angajat România.

„Angajamente pe care nu le-a cerut nimeni. Am întrebat la Comisie, domne`, ați cerut vreo reformă pe pensii? Nu a solicitat Bruxellesul aceste reforme”, mai spune el.

Totodată, președintele PSD susține că, momentan, în PNRR sunt cuprinși doar 30 de kilometri de autostradă pentru regiunea Moldovei.

„Comisia solicită să fie acoperite decalajele de dezvoltare între zonele de dezvoltare ale României, un lucru corect, fiindcă, vedem migrația din Moldova, e normal să facă proporțional și în Ardeal, și în toată România. E o singură solicitare majoră. Nu pot să vină investitorii în Moldova să stopăm acest exod de români către Uniunea Europeană, să-și caute de muncă pentru că nu găsesc la ei acasă, oameni care ar produce o plus valoare în România. Măcar să prindem o autostradă. Momentan, am prins 30 de kilometri”, a adăugat el.

Întrebat dacă există, totuși, vreun proiect documentat și bugetat în PNRR, Marcel Ciolacu a răspuns: „Eu nu am știință de așa ceva. Nu există. Comisia Europeană ne-a cerut lucruri atât pe digitalizare, pe mediu. Acestea sunt componentele, acestea sunt procentele cum vă încadrați ca să acoperiți, în rest, încercați să veniți cu proiecte să astupați toată suma. Numai noi și Italia am depus pentru întreaga sumă, adică atât granturi cât și împrumuturi”.

Premierul Florin Cîțu le-a reproșat, miercuri, jurnalistelor care l-au „deranjat” cu întrebări în Parlament, că nu s-au „civilizat” în 30 de ani trecuți de la Revoluție.

Marcel Ciolacu a comentat declarațiile lui Cîțu.

”Este inacceptabil așa ceva! ”, a declarat Marcel Ciolacu la emisiunea ”România9”, de la TVR 1, realizată de Ionuț Cristache.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-26

In legatura cu acest articol...

Începuturile neștiute ale lui Florin Cîțu: “Am spălat vase, am fost poștaș...”

Mihai Tudose, ploaie de CRITICI împotriva Guvernului: ”Ali Baba și cei 40 de hoți. După ce pleacă ei, POTOPUL!”

Raluca Turcan CRITICĂ moțiunea de cenzură anunțată de PSD: ”Disperarea e maximă”

De ce s-a supărat Cîțu pe presă: "Nu v-ați civilizat în 30 de ani trecuți de la Revoluție"

Cum s-a făcut de RÂS George Simion la tribuna Parlamentului. Eminescu, pus la grea încercare

Ludovic Orban dă asigurări: ”Veniturile vor crește pentru că vom avea CREȘTERE economică”

SCANDAL la prezentarea PNRR în Parlament. PSD anunță moțiune de cenzură




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE