2021-11-30 17:50

Kelemen Hunor, mesaj pentru PNL: ”Trebuie căutate alianțe, acolo unde se poate”

 |  19:04
Kelemen Hunor, mesaj pentru PNL: ”Trebuie căutate alianțe, acolo unde se poate”

După ce a criticat în mai multe rânduri Guvernul PNL, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că după alegerile locale şi parlamentare este nevoie de crearea unei stabilităţi politice şi a arătat că după scrutinul din 27 septembrie trebuie căutate alianţe cu PNL "acolo unde se poate".

"Noi, în România, (...) în acest moment avem o problemă importantă care se poate rezolva doar la noi acasă, sigur, cu sprijinul vostru. Noi de opt ani de zile suntem într-o criză politică permanentă. Am avut zece guverne în opt ani de zile. Vă daţi seama ce se poate realiza cu zece guverne în opt ani de zile. De aceea, după alegerile locale şi parlamentare avem obligaţia de a crea stabilitate politică. Fără stabilitate politică pentru patru ani de zile sau pentru opt ani de zile - eu încerc să mă gândesc pe termen lung - va fi greu să avem succes în România. De aceea, după alegerile locale trebuie să căutăm alianţe împreună cu PNL acolo unde se poate. După alegerile locale avem nevoie de o stabilitate, de o majoritate parlamentară, avem nevoie de proiecte şi priorităţi foarte clare, proiecte tehnice bine creionate, altfel degeaba avem 80 de miliarde la dispoziţie. Fără proiecte, fără prioritizarea acestor proiecte, fără stabilitate politică, fără solidaritate şi fără dialog va fi greu şi, din acest punct de vedere, discutând cu colegii din PNL, cu Ludovic, cu ceilalţi colegi din PNL, mi-am dat seama că în această perioadă nu avem încotro decât să căutăm împreună în anii care urmează o ieşire din această criză", a spus Kelemen Hunor, la reuniunea preşedinţiei Grupului PPE, "Solidari pentru redresarea Europei", desfăşurată în sistem videoconferinţă.

El a subliniat că UDMR şi PNL au deziderate şi scopuri comune.

"Cel mai important lucru pentru fiecare dintre noi, indiferent că suntem din UDMR sau colegi în PNL, este să asigurăm o dezvoltare sustenabilă în România, în ţara noastră, pentru fiecare om, pentru fiecare cetăţean şi de aceea eu văd că în perioada imediat următoare trebuie să încercăm să creştem încrederea între noi, fiindcă au fost probleme în trecut, dar trebuie să ne întoarcem spre viitor şi UDMR - un membru foarte vechi în PPE şi sunt convins că un membru credibil - va fi un partener şi succesul nostru va fi şi succesul PPE, succesul României va fi şi succesul Europei şi vom căuta să acordăm sprijin şi să facem parte din soluţie în anii care urmează pentru ţara noastră", a mai spus preşedintele UDMR. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-10

In legatura cu acest articol...

Bucureștiul și alte 11 județe se află lista “zonelor de risc” actualizată de Germania

Gestul lui CREȚU după debutul la națională

Presiuni pentru închiderea unor activități comerciale de interes public. ECO SUD S.A. acuzată de spionaj industrial și comercial. Un primar și un vice-primar acuzați de trafic de influență și uzurparea funcției publice

Un șef de district silvic s-a SINUCIS după ce s-au descoperit pagube uriașe în cantoanele pe care le administra

FOCAR de infecție într-un bloc din Capitală. Povestea profesoarei care își terorizează vecinii
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE