2024-05-03 13:06

Florin Cîțu e convins: ”ȘTAMPILA acestui guvern va fi construcția de SPITALE noi”

 |  12:02
Florin Cîțu e convins: ”ȘTAMPILA acestui guvern va fi construcția de SPITALE noi”

Premierul Florin Cîțu e convins că Guvernul pe care îl conduce va rămâne în istorie pentru construcția de spitale noi. Cîțu a mai explicat că în luna martie va veni o evaluare a bugetului pe 2021 din partea Comisiei Europene, iar în luna aprilie vom avea parte de o evaluare din partea agențiilor de rating.

”Va rămâne emblema, ștampila acestui Guvern: ne dorim să construim spitale noi. Sunt spitale în România care pot fi finalizate până în 2026, aceasta este singura condiție. De aceea îi rog pe toți ceilalți să vină cu planurile de spitale noi, care pot fi finalizate până în 2026. Eu vreau să rămână după această guvernare spitale noi în România și vom reuși să facem asta”, a spus Florin Cîțu, aflat într-o vizită de lucru în județul Vrancea.

Premierul a dat din nou asigurări că prioritatea acestui guvern sunt investițiile în economie:

”Lecția pe care am învățat-o anul trecut, adică am învățat-o în 2008, dar am aplicat-o și anul trecut: cât mai multe investiții. Avem nevoie de o economie sănătoasă pentru a plăti oamenii, dar avem nevoie și de oameni sănătoși. Provocarea mare a bugetului pe 2021 a fost să alocăm cât mai mulți bani pentru investiții.

Execuția bugetară pentru investiții, vom încerca să folosim cât mai mult din fonduri europene. Anul aceste 52% vor fi finanțări din fonduri europene. Urmăresc analizele pe care le fac specialiștii, de fiecare dată când apare un buget. Am urmărit analizele Consiliului Fiscal, o instituție care n-a fost foarte prietenoasă cu guvernele, dar anul acesta au concluzionat că avem un buget realist.

În martie vom avea o analiză din partea Comisiei Europene, iar în aprilie vom avea cele trei evaluări din partea instituțiilor de rating”,  a spus Florin Cîțu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-06

In legatura cu acest articol...

ALERTĂ de măști neconforme! Cum putem verifica calitatea produselor

UPDATE: Decizii în București. Ce RESTRICȚII intră în vigoare în scenariul roșu

UPDATE: Incendiu puternic la Prefectura din Suceava. Pompierii intervin cu 12 autospeciale




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE