2022-08-13 21:37

Cîțu: "La cum evoluează pandemia, s-ar putea să avem nevoie de 2.000 de paturi la ATI"

 |  14:57
Cîțu: "La cum evoluează pandemia, s-ar putea să avem nevoie de 2.000 de paturi la ATI"

Prim-ministrul Florin Cîţu a estimat, marţi, că numărul de paturi ATI pentru COVID-19 ar putea creşte la 2.000 şi a cerut factorilor responsabili să pregătească un plan rapid, astfel încât să poată asigura locuri la Terapie Intensivă în cazul în care va fi necesar.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, la care participă şi reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică, managerii de spitale, şefii secţiilor ATI, UPU, reprezentanţii ISU şi cei ai ASSMB. La videoconferinţă sunt prezenţi, de asemenea, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

"Nu cred că trebuie să mai stresez din nou cât de important este să avem, cât mai rapid, personalul şi secţiile ATI - cât mai multe locuri. Am spus 1.600. La cum evoluează, s-ar putea să avem nevoie de 2.000. Dar faceţi un plan - să poată foarte rapid să crească numărul, dacă este nevoie, de locuri în ATI COVID. Trebuie să înţelegem că suntem aici pentru pacienţi. Nu vreau să aud despre discuţii că 'nu este responsabilitatea instituţiei mele', 'nu este responsabilitatea mea'. Toţi suntem aici pentru pacienţi şi toţi suntem responsabili pentru ca aceştia să beneficieze de cele mai bune condiţii", a spus premierul, citat de Agerpres.

Cîţu le-a cerut celor aflaţi la conducerea direcţiilor de sănătate publică "să nu mai stea în birouri" şi să discute cu managerii spitalelor, oferindu-le sprijin în asigurarea personalului şi a tratamentelor necesare. "Fac apel la conducerea direcţiilor de sănătate publică: nu mai staţi în birouri. (...) Mergeţi şi discutaţi cu managerii din spitale. Verificaţi ca ceea ce vrem noi să implementăm este implementat. Dar în acelaşi timp, ajutaţi-i. Ajutaţi-i să implementeze. Dacă au nevoie de resurse, sprijiniţi-i, ca să putem să avem în cel mai scurt timp şi mai multe paturi şi secţiile ATI COVID, dar şi personalul, medicamentele de care avem nevoie", a spus el.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-21

In legatura cu acest articol...

Propunere legislativă din partea PSD: Testare periodică gratuită a elevilor

Coronavirus: 6.789 de cazuri noi. 990 de pacienți sunt internați în stare gravă la ATI

Peste 180 de inspectori sanitari de stat vor verifica zilnic numărul paturilor de la ATI pentru pacienţii COVID-19
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE