2024-04-25 08:13

Peste 180 de inspectori sanitari de stat vor verifica zilnic numărul paturilor de la ATI pentru pacienţii COVID-19

 |  12:36
Peste 180 de inspectori sanitari de stat vor verifica zilnic numărul paturilor de la ATI pentru pacienţii COVID-19

Peste 180 de inspectori sanitari de stat din cadrul DSU vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă pentru pacienţii COVID-19 şi se vor asigura că aceste paturile există fizic.

"Începând de astăzi, 21 septembrie 2021, din ordinul ministrului interimar al Sănătăţii Cseke Attila, un număr de peste 180 inspectori sanitari de stat din cadrul direcţiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 din secţiile de terapie intensivă ale unităţilor sanitare cu paturi. Inspectorii sanitari se vor asigura că paturile există fizic şi sunt utilizate în conformitate cu deciziile asumate din planurile de rezilienţă întocmite la nivelul fiecărui judeţ", a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Nouăsprezece paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 mai erau libere, luni după-amiază, la nivel naţional - altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 - iar în Bucureşti nu mai erau paturi libere, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE