2024-04-25 15:56

Propunere legislativă din partea PSD: Testare periodică gratuită a elevilor

 |  14:20
Propunere legislativă din partea PSD: Testare periodică gratuită a elevilor

PSD va iniţia o propunere legislativă prin care Guvernul să fie obligat să asigure testarea periodică gratuită pentru COVID-19 a elevilor. În acest mod, unităţile şcolareîși vor putea continua cursurilor cu prezenţă fizică, în condiţii de siguranţă sanitară.

Iniţiativa PSD va asigura câte două teste antigen pe săptămână, pentru fiecare elev din România. Efectuarea testelor rapide se va putea face la cabinetele şcolare, acolo unde acestea există şi funcţionează, la medicul de familie sau la alţi furnizori de servicii medicale care au contract cu casele de asigurări de sănătate.

Fondurile necesare pentru achiziţia testelor şi pentru administrarea acestora va fi asigurată din Fondul de rezervă al Guvernului. „În condiţiile în care varianta Delta a virusului este mult mai contagioasă, inclusiv în rândul copiilor şi adolescenţilor, şi ţinând cont că elevii sub 12 ani nu au opţiunea vaccinării anti-COVID-19, testarea periodică a elevilor reprezintă o măsură absolut necesară pentru combaterea transmiterii virusului în unităţile de învăţământ”, arată un comunicat de presă al partidului.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-21

In legatura cu acest articol...

Coronavirus: 6.789 de cazuri noi. 990 de pacienți sunt internați în stare gravă la ATI

Peste 180 de inspectori sanitari de stat vor verifica zilnic numărul paturilor de la ATI pentru pacienţii COVID-19

Medic ATI de la Spitalul Colentina, sfat pentru autorități: Cum se poate evita ca bolnavii de COVID-19 să ajungă la Terapie Intensivă?

Cum facem diferența între banala răceală și COVID-19? Dr. Mihai Craiu anunță care sunt simptomele care ar trebui să-i îngrijoreze pe părini




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE