2020-12-01 01:07

Anunțul ministrului Sănătății despre impunerea de noi RESTRICȚII

 |  17:43
Anunțul ministrului Sănătății despre impunerea de noi RESTRICȚII

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, la Cluj, că nu se impun măsuri suplimentare deocamdată în ceea ce priveşte incidenţa COVID-19.

El a mai adăugat că fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă ia măsurile necesare în funcţie de incidenţa îmbolnăvirilor la nivel local, transmite Agerpres.

“Nu se impune acest lucru. După cum ştiţi, probabil, noi adaptăm restricţiile şi măsurile la nivel local. Fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă se adaptează după indicele pe care îl primeşte de la DSP, la 24 de ore, iar evaluarea măsurilor, după 48 de ore, sunt cele care sunt puse în practică”, a spus Nelu Tătaru, întrebat fiind dacă se impune o “reînchidere totală”.

El s-a referit şi la numărul mare al cazurilor de COVID-19 comunicat miercuri, dar a spus că au fost şi multe testări.

“După cum ştiţi, avem 4.848 de cazuri noi, dar avem şi 37.000 de teste lucrate. Noi urmărim cazurile de terapie intensivă, precum şi decesele. Nu rămâne decât să respectăm aceleaşi reguli pe care le avem şi să ne gândim că, totuşi, există un personal medical care trebuie să gestioneze un număr mare de cazuri”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul s-a referit şi la noile modificări legislative referitoare la tratarea pacienţilor cu COVID-19.

“Mâine seară, în şedinţa de Guvern vom avea o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 136, prin care asimptomaticii şi oligosimptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată, vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară, vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a putea să-şi facă tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a menţionat Nelu Tătaru.

Ministrul Nelu Tătaru a vizitat, miercuri, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul Municipal Cluj-Napoca.

Sursa: Agerpres


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-21

In legatura cu acest articol...

Oamenii de știință au descoperit un nou ORGAN în corpul uman

OMS pregătește un IMN al pandemiei. Ce trupă celebră va colabora cu organizația

Orban: “Ritmul de creștere a infectărilor va scădea. Alegerile parlamentare nu reprezintă un risc de răspândire a virusului”

COVID-19. Rafila avertizează că ne apropiem de limita locurilor la ATI

FOCAR de Covid-19 la Curtea de Conturi

Coronavirus: RECORD de cazuri noi: Câți români s-au infectat în ultimele 24 de ore
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE