2024-04-26 10:30

Alegeri locale: MAI anunță verificări drastice ale adreselor

 |  17:49
Alegeri locale: MAI anunță verificări drastice ale adreselor

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, a declarat luni că, în prag de alegeri locale, MAI va efectua măsuri de verificare suplimentară a adreselor unde se constată mai multe cereri pentru stabilirea reședinței.

Ministerul de Interne anunță verificări drastite pentru ca votul din 27 septembrie să nu poată fi fraudat. Se cunoaște deja că, în prag de alegeri, se constată mai multe cereri pentru stabilirea reședinței în diferite locații. Toate aceste mutări sunt doar pentru a contrabalansa balanța în favoarea unui candidat la locale.

"Astfel, în toate situațiile în care se înregistrează cereri pentru stabilirea reședinței, solicitantul va declara pe propria răspundere că locuiește mai mult de 15 zile la adresa la care are locuința secundară. Declarația va fi consemnată pe cerere, în fața funcționarului de evidență a persoanelor.

Solicitantul va declara pe propria raspundere scopul/motivul stabilirii reședinței. Declarația va fi consemnată pe cerere, în fața funcționarului de evidență a persoanelor", a transmis, luni, Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

Direcția de Evidență a Persoanelor va verifica în baza de date numărul mențiunilor de reședință valabil înscrise la adresa respectivă. Dacă sunt înscriser cel puțin două mențiuni de reședință, va fi anunțată poliția, în vederea efecturăii verificărilor pe teren.

Dacă se constată că persoanele respective nu locuiesc unde au spus, cererile vor fi respinse.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-07

In legatura cu acest articol...

SCENARIILE privind deschiderea școlii. Care sunt zonele roșii, galbene și vezi

EURO a înregistrat un nou maxim istoric pentru acest an

PSD cere din nou în Parlament CREȘTEREA pensiilor cu 40%

Vietnam: 29 de săteni sunt judecați pentru revoltă împotriva autorităților și uciderea a trei polițiști

Gabriela Firea: În București s-au făcut zeci de mii de teste pentru coronavirus




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE