2020-10-22 15:12

ULTIMA ORĂ: Salariile profesorilor TREBUIE majorate. Ce urmează

 |  15:48
ULTIMA ORĂ: Salariile profesorilor TREBUIE majorate. Ce urmează

Plenul Parlamentului a adoptat marţi proiectele privind rectificarea bugetului de stat și al asigurărilor sociale pe acest an, care includ amendamentul PSD prin care salariile cadrelor didactice trebuie majorate.

La propunerea PSD, s-a aprobat majorarea din acest an a salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, aşa cum este prevăzut în lege, suplimentarea bugetului Ministerului Economiei cu 400 de milioane lei, pentru programul Start-Up Nation şi a bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte cu 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. Plafonul privind datoria publică, conform metodologiei UE, pentru sfârşitul anului 2020, este de 40% din PIB, mai prevede un amendament adoptat de comisii. La dezbaterile din comisii nu au participat parlamentarii PNL.

Luni, premierul Ludovic Orban a declarat că bugetul ''nu îşi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă'' şi a făcut apel la toate forţele politice să nu sprijine în Parlament raportul comisiilor de specialitate privind rectificarea bugetară.

"Bugetul nu-şi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă. În urma zilei negre de la Parlament în care pesediştii din Comisia de buget-finanţe au adoptat nişte modificări la ordonanţa de rectificare, la ora actuală România se află într-un pericol extrem de mare. Fac apel către toate forţele politice să nu sprijine în Parlament raportul adoptat de Comisia de buget-finanţe pentru ca asta va atrage consecinţe nefaste pentru economia românească, inclusiv pentru capacitatea României de a atrage investiţii, fonduri europene, de a fi considerat un partener solid. Ori cred că e de ajuns şi trebuie pus punct acestui mod iresponsabil de a face politică", a afirmat Ludovic Orban.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-22

In legatura cu acest articol...

Decizie de ultimă oră: Guvernul e OBLIGAT să crească pensiile. Reacția ministrului Finanțelor

Coronavirus: România, în alertă! Explozie a numărului de noi cazuri, în ultimele 24 de ore. Câți români s-au vindecat?

Gabriel Mutu, angajări pe criterii personale la Primăria Sectorului 6

Roxana Gârleanu Lupu - laureata Premiului UCIN, iar „Maria Regina României” - cel mai premiat film

Pensionarii așteaptă creșterea pensiilor cu 40%. Florin Cîțu: Vom ataca la CCR
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE