2020-10-22 03:02

Decizie de ultimă oră: Guvernul e OBLIGAT să crească pensiile. Reacția ministrului Finanțelor

 |  15:37
Decizie de ultimă oră: Guvernul e OBLIGAT să crească pensiile. Reacția ministrului Finanțelor

Plenul Parlamentului a adoptat marţi proiectele privind rectificarea bugetului de stat și al asigurărilor sociale pe acest an, care includ amendamentul PSD prin care pensiile cresc cu 40% și nu cu 14 % cât decisese Guvernul. În timpul dezbaterilor, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a acuzat PSD că vrea „să arunce țara în aer”.

Proiectul de lege pentru aprobarea rectificării bugetului de stat, cu modificările impuse de PSD, a fost adoptat cu 242 de voturi pentru, 147 împotrivă. poiectul de aprobare a rectificării bugetului asigurărilor sociale a fost adoptat cu voturi 246 pentru și 104 împotrivă.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, le-a spus parlamentarilor că modificările pe care vor să le facă demonstrează ipocrizie. El amintește de o notă a fostului ministru Eugen Teodorovici care recunoștea că pensiile nu pot fi mărite.

„Într-o perioadă de creștere economică, fără pandemie, Guvernul PSD stia că nu poate să mărească pensiile cu 40%. (...) O grupare vrea să arunce acum țara în aer”, a spus Cîțu.

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a anunţat de la începutul ședinței Parlamentului, că PNL va ataca la CCR aceste proiecte care includ amendamentele PSD. "Vom ataca la CCR aceste proiecte şi vom face tot ce ţine de noi pentru a scăpa ţara de PSD. Duminică românii vor vota PNL pentru a scăpa de PSD", a spus Roman.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-22

In legatura cu acest articol...

Coronavirus: România, în alertă! Explozie a numărului de noi cazuri, în ultimele 24 de ore. Câți români s-au vindecat?

Gabriel Mutu, angajări pe criterii personale la Primăria Sectorului 6

Roxana Gârleanu Lupu - laureata Premiului UCIN, iar „Maria Regina României” - cel mai premiat film

Pensionarii așteaptă creșterea pensiilor cu 40%. Florin Cîțu: Vom ataca la CCR

O nouă acțiune în forță a Poliției: 74 de percheziții au avut loc pentru destructurarea unui grup infracțional organizat
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE