2024-05-04 18:24

Ministrul Finanțelor, planuri pentru TAXE și amânarea ratelor la bănci

 |  22:13
Ministrul Finanțelor, planuri pentru TAXE și amânarea ratelor la bănci

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, dă asigurări că Executivul nu va crește taxele în 2021. Ministrul Finanțelor spune că are de gând să pună la punct și un plan care să vină în ajutorul cetățenilor care au rate de plătit, fără a îngreuna însă băncile.

„Am arătat că, într-o perioadă de criză, după ce am redus taxele, am putut să avem venituri mai mari la buget. Strategia noastră este să aducem bani la buget prin digitalizare, printr-o mai bună colectare, printr-o relația mai bună cu contribuabilul român. (…) În viziunea mea și viziunea liberalilor, economia se dezvoltă cu taxe mici, puține și plătite de toată lumea. Nu vom crește taxele. (…) nu este soluția să crești taxele, este soluția falimentară și nu vom merge în această direcție”, a declarat ministrul Finanțelor la Piața Victoriei.

Suntem în discuţii cu sistemul bancar pentru a găsi soluţii de amânare a ratelor, dar măsurile nu vor mai fi la fel de generoase precum cele iniţiale, a declarat marţi, la Europa FM, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

„Lucrez, împreună cu sistemul bancar, pentru acea măsură care a amânat ratele pe două luni de zile. Vedem ce soluţii vom găsi, ce formă va fi. Suntem în discuţii şi vom vedea cum va arăta forma finală. Eu spun că trebuie să avem încredere că aşa cum am găsit o soluţie în plină criză, vom găsi şi în continuare o soluţie bună. Trebuie să ne gândim că mergem, totuşi, spre ideea că economia se va însănătoşi.Vom avea o revenire şi vom începe să ieşim din această criză. Acesta este scopul, să avem măsuri care să ne scoată din criză. Măsurile nu vor mai fi la fel de generoase precum cele iniţiale, dar vor fi măsuri care să ajute să trecem peste această perioadă. Bineînţeles că aceste măsuri înseamnă şi costuri pentru sistemul financiar-bancar şi ne uităm dacă pot fi compensate etc. Toate aceste măsuri au rolul de a ajuta atât angajaţii, cât şi angajatorii să treacă peste această perioadă. Dorim de la angajaţi să rămână sănătoşi şi să nu le scadă puterea de cumpărare”, a spus ministrul Florin Cîţu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-10

In legatura cu acest articol...

Ce PREMIER pregătește Klaus Iohannis după alegerile din 6 decembrie

Președintele Klaus Iohannis, mesaj ferm de susținere pentru Maia Sandu la alegerile din Republica Moldova

Perioada de carantină la intrarea în Germania a fost redusă

Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră pentru români: ”E un test al solidarității pe care suntem obligați să îl trecem”

Misiunea Fregatei ”Regina Maria”, deturnată de coronavirus




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE