2024-05-04 16:07

Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră pentru români: ”E un test al solidarității pe care suntem obligați să îl trecem”

 |  19:13
Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră pentru români: ”E un test al solidarității pe care suntem obligați să îl trecem”

Președintele Klaus Iohannis a transmis un nou mesaj către români, justificând astfel măsurile restrictive intrate în vigoare începând de luni.

”Pana la un vaccin eficient, nu exista alta solutie decat impunerea unor mai masuri de restrictie severe, este singura strategie frunctionala, adoptata de toate tarile. Romania se confrunta cu o situatie complicata, iar restrictiile au un singur scop: protejarea populatiei si reducerea presiunii de pe sistemul sanitar. Este imperativ sa evitam blocarea spitalelor si sa dam sanse bolnavilor, fie ca sufera de Covid sau nu.

Masurile nu sunt populare, produc suparare, dupa un an in care ne-am schimbat ritmul de viata din cauza acestui virus, am vazut ca reglementările mai putin restrictive s-au dovedit insuficiente, e nevoie de toti la un loc, e un test al solidaritatii pe care suntem obligati sa il trecem” a subliniat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a anunțat și măsurile luate de autorități pentru o bună pregătire a momentului în care România va primi primele doze de vaccin anti-COVID:

”Vestea unui vaccin sunt destul de bune, trebuie sa fim realisti, mai sunt cateva etape pana la vaccinare. Gratie mecanismului european, Romania va benefica in mod echitabil, avem o strategie de vaccinare, am discutat despre posibilitatea de stocare si distributie, am stabilit institutiile responsabile. De vaccin vor benefia personalul din sanatate si persoanele cu cel mai mare risc.

Este esential sa avem o buna comunicare a tuturor masurilor catre medici si cetateni. Cred ca o campanie bine organizata si comunicata ne va da sansa la normalitate pe care ne-o dorim” a mai anunțat Iohannis.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-10

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Misiunea Fregatei ”Regina Maria”, deturnată de coronavirus

România va primi o sumă considerabilă din partea Uniunii Europene

Primarul Nicușor Dan anunță primele MĂSURI în scandalul căldurii și apei calde din Capitală

Coronavirus: 7.304 cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Câti pacienți se află la Terapie Intensivă?

PSD dă o lovitură dură Guvernului: A trecut amendamentul cu privire la redeschiderea piețelor închise




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE