2022-10-02 10:29

Marea Britanie: Prețuri reduse la JUMĂTATE pentru gaze și electricitate

 |  18:45
Marea Britanie: Prețuri reduse la JUMĂTATE pentru gaze și electricitate

Guvernul britanic a anunţat miercuri plafonarea preţului angro la gaze naturale şi electricitate pentru companii, începând din luna octombrie. Plafonul va fi fixat la mai puţin de jumătate faţă de preţul de pe piaţă, cu scopul de a reduce presiunile create de explozia preţurilor la energie, transmite Reuters.

Potrivit autorităţilor, preţul la electricitate va fi plafonat la 211 de lire (239 de dolari) pentru un Megawatt-oră, iar preţul gazelor naturale va fi plafonat la 75 de lire sterline pentru un Megawatt-oră.

"Am decis să intervenim pentru a opri colapsul firmelor, să protejăm locurile de muncă şi să limităm inflaţia", a anunţat ministrul de Finanţe, Kwasi Kwarteng.

Nivelul plafonului a fost fixat la mai puţin de jumătate din preţul angro prognozat pentru această iarnă, a precizat Guvernul britanic, adăugând că preţul final va fi confirmat la data de 30 septembrie. Furnizorii vor fi compensaţi pentru reducerea preţului la gaze şi electricitate acordată consumatorilor non-casnici.

Iniţial, schema se va aplica din 1 octombrie şi până la finele lunii martie 2023 pentru toţi utilizatorii de energie non-casnici, inclusiv organizaţii caritabile şi instituţii din sectorul public, precum şcoli şi spitale, pe lângă companii.

În paralel, Guvernul de la Londra a anunţat că sprijinul pentru gospodăriile din Irlanda de Nord va fi la acelaşi nivel cu o schemă similară care se aplică pentru restul Regatului Unit, scrie Digi24.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-21

In legatura cu acest articol...

LIVE VIDEO: Rușii ies în stradă împotriva lui Putin! Polițiștii arestează protestatarii

RAZIE la şase operatori de distribuţie a energiei electrice. ANRE verifică citirea indexului și emiterea FACTURILOR de regularizare

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: “Rafinăriile din România au găsit surse alternative țițeiului rusesc”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE