2022-10-02 09:08

RAZIE la şase operatori de distribuţie a energiei electrice. ANRE verifică citirea indexului și emiterea FACTURILOR de regularizare

 |  13:49
RAZIE la şase operatori de distribuţie a energiei electrice. ANRE verifică citirea indexului și emiterea FACTURILOR de regularizare

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a demarat acţiuni de control inopinate la şase operatori de distribuţie a energiei electrice,. Se verifică modul de îndeplinire a obligaţiei legale privind citirea indexului grupului de măsurare al clienţilor casnici la un interval de maximum trei luni, în vederea emiterii facturilor de regularizare.

Controalele vizează companiile Distribuţie Energie Electrică România, Distribuţie Energie Oltenia, Delgaz Grid, E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Banat şi E-Distribuţie Dobrogea.

"Importanţa citirii indexului aparatului de măsură de către operatorul de distribuţie şi transmiterea acestuia furnizorului este esenţială întrucât furnizorul are obligaţia facturării cantităţilor reale de energie electrică consumate, pe baza acestui index", notează ANRE.

ANRE precizează că, în anul 2022, s-au primit 615 petiţii în legătură cu necitirea indexului aparatului de măsurare a energiei electrice de către operatorii de distribuţie a energiei electrice.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE