2024-05-05 12:19

E oficial: Guvernul a ÎNGHEȚAT tarifele la polițele RCA

 |  16:56
E oficial: Guvernul a ÎNGHEȚAT tarifele la polițele RCA

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, îngheţarea temporară a tarifelor poliţelor RCA. Aceste tarife calculate și ofertate în piață de către asigurători vor fi cele de la sfârșitul lunii februarie 2023.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern că a asumat această hotărâre din două motive: pentru a-i proteja pe asigurați și pentru ca ASF să vină cu modificări legislative în cele șase luni, cât timp tarifele vor fi plafonate.

”Un alt subiect foarte important și așteptat de către toți cetățenii țării, este vorba despre acea hotărâre de guvern inițiată de către ASF, privind reglementarea pentru o perioadă de șase luni a pieței asigurărilor.

Este o decizie pe care am amânat-o de la ședința de guvern de săptămâna trecută. Am luat această decizie pentru că am simțit nevoia să continuăm dialogul și să beneficiem de mai multe date și informații legate de modul în care această hotărâre va produce efecte; și, totodată, am avut întâlniri și am condiționat această hotărâre de guvern de elaborarea în cele șase luni a modificărilor legislative care să asigure evitarea unor astfel de derapaje. Este cea de-a treia societate care intră în faliment în piața asigurărilor. Consider că este absolut inacceptabil să continuăm să ne jucăm cu aceste dezechilibre produse de o companie sau alta, motiv pentru care Autoritatea de Supraveghere Financiară, împreună cu celelalte instituții, cu Consiliul Concurenței și cu ceilalți actori din piața asigurărilor, trebuie să aibă un dialog onest, transparent și foarte clar vizavi de modificările legislative care trebuie să fie realizate. Eu vă asigur că nu voi accepta ca, în interiorul celor șase luni, această asumare să nu fie dusă la bun sfârșit” a anunțat Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

La rândul său, consilierul de stat George Agafiței a detaliat cum se va face înghețarea tarifelor RCA:

”După cum știți de săptămâna trecută, principalele elemente ale acestei hotărâri de guvern se referă la modul de vânzare efectivă a polițelor RCA pentru următoarele șase luni. Aceste tarife calculate și ofertate în piață de către asigurători vor fi cele de la sfârșitul lunii februarie 2023” a explicat consilierul premierului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-05

In legatura cu acest articol...

STOP angajări și majorări de salarii la stat!

Camera Deputaților a votat proiectul prin care se elimină pragul pentru abuzul în serviciu. Predoiu, atac dur la Opoziție

Cîțu: “Prețurile polițelor RCA vor exploda. O companie sau două vor ieşi de pe piaţa de asigurări”

FMI cere măsuri de reglementare a sectorului financiar non-bancar

Răsturnare de situație: A fost ELIMINAT pragul pentru abuz în serviciu




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE