2024-05-03 12:53

STOP angajări și majorări de salarii la stat!

 |  14:02
STOP angajări și majorări de salarii la stat!

Decizie radicală luată în ședința Coaliției de guvernare. S-au înghețat majorările de salarii până când va fi gata noua lege a salarizării, adică undeva până la sfârșitul anului în curs.

Şi angajările la stat au fost oprite, deşi de abia fuseseră repornite la începutul anului, au declarat surse politice pentru Antena 3 CNN.  Există riscul să nu ne încadrăm în deficitul bugetar impus de Comisia Europeană. 

Situația economică pare una destul de gravă, deşi oficial președintele, premierul și ministrul de Finanțe susțin la unison că nu ar fi probleme în acest sens.

Deciziile luate în ședința coaliției sunt următoarele: tăieri de cheltuieli de 20 de miliarde de lei, ţinta de deficit asumat 4,4%, interzicerea majorării salariilor până când intră în vigoare noua lege a salarizării unitare, înghețarea angajărilor la stat de la 1 mai, limite lunare pentru cheltuielile ordonatorilor principali, reducerea numărului de membri în consiliile de administrație, reducerea indemnizației membrilor consiliilor de administrație și reducerea numărului secretarilor de stat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE