2024-05-06 15:48

Răsturnare de situație: A fost ELIMINAT pragul pentru abuz în serviciu

 |  18:43
Răsturnare de situație: A fost ELIMINAT pragul pentru abuz în serviciu

Răsturnare de situație pe scena politică după scandalul din ultima perioadă față de impunerea unui prag pentru abuzul în serviciu. Coaliția a decis să își retragă toate amendamentele depuse la Comisia Juridică și s-a votat astfel eliminarea oricărui prag.

„Vot pentru eliminarea tuturor amendamentelor votate la Senat, inclusiv acel prag stabilit. Propun un raport de adoptare pentru forma venită de la Guvern. În acest moment, pentru infracțiunea abuzului în serviciu nu mai este prag. A fost eliminat acest prag așa cum a solicitat societatea civilă”, a transmis Laura Vicol, președinta Comisiei Juridice. 

Potrivit surselor politice citate de Antena3, în timpul ședinței a izbucnit scandalul pe tema eliminării interceptărilor ca probe. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă s-au retras și au hotărât să lase forma Ministerului Justiției, ce a trecut de Guvern, adică fără acel prag.

În ultimele zile, parlamentarii puterii nu au reușit să se pună de acord privind suma de la care se va face închisoare pentru abuz în serviciu.

Au fost propuneri de 9.000 lei, dar și de 3.000 lei, 6.000 lei sau chiar 1.000 lei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE