2024-04-26 18:44

Efectul BEIRUT. Aproape 12.000 de tone de AZOTAT de AMONIU, descoperite depozitate în condiții necorespunzătoare

 |  14:38
Efectul BEIRUT. Aproape 12.000 de tone de AZOTAT de AMONIU, descoperite depozitate în condiții necorespunzătoare

Poliția Română anunță că în cadrul unei acțiuni organizate la nivel național, coordonată de Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R., în perioada 27 iulie – 8 septembrie 2020, au fost descoperite peste 11.800 de tone de îngrășăminte ce conțin azotat de amoniu depozitate în condiții necorespunzătoare.

Astfel, au fost descoperite 11.894.266 de kg. de îngrășăminte ce conțin azotat de amoniu depozitate în condiții necorespunzătoare, care ar putea pune în pericol mediul și sănătatea populației, față de care au fost dispuse măsuri legale pentru depozitarea acestora în spații adecvate.

Azotatul de amoniu este o substanță chimică obținută din amoniac și acid azotic, solidă, cristalină, foarte solubilă în apă. Este utilizat majoritar în agricultură, sub formă de îngrăşământ granulat, folosit pentru fertilizarea în câmp deschis a culturilor agricole.

Azotatul de amoniu este clasificat de Regulamentul CE nr. 1272, privind clasificarea, etichetarea și ambalarea substanțelor și amestecurilor, ca substanță din Categoria 3, solid, oxidant, identificat cu fraza de pericol H272- poate agrava un incendiu, oxidant și fraza de pericol H 319 – provoacă o iritare gravă a ochilor (produsul nefiind periculos, dacă este manipulat corect).

Acesta se descompune la încălzire, la temperaturi de aproximativ 150-170 grade Celsius, în apă și oxid de azot, iar la temperaturi de peste 200 grade Celsius, în special dacă este contaminat cu substanțe organice, reacția de descompunere devine explozivă.

Conform fișei de siguranță, oxizii de azot, degajați la descompunerea azotatului de amoniu, sunt extrem de toxici.

Conform prevederilor Legii nr. 49/2018, privind regimul precursorilor de explozivi, din cauza proprietăților explozive (în anumite condiții), azotatul de amoniu este clasificat ca și precursor de exploziv pentru care există obligația raportării furturilor, pierderilor sau disparițiilor semnificative.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-15

In legatura cu acest articol...

Panică din nou la BEIRUT, la o lună după EXPLOZIA ucigașă

CRIZĂ în Beirut. Premierul Libanului vrea să demisioneze

Zeci de tone de azotat de amoniu, substanţa care a produs explozia devastatoare de la Beirut, depozitate în condiții improprii la Galați

PROTESTE fără precedent în Beirut după explozia care a ucis 158 de oameni

BEIRUT: 16 persoane presupuse vinovate pentru exploziile devastatoare au fost ARESTATE

Emmanuel Macron cere ANCHETĂ internațională după explozia de la Beirut

EXPLOZIA din BEIRUT, cel mai recent bilanț: 113 morți, zeci de dispăriți, 4.000 de răniți

MAE: Ambasada României din Liban a fost afectată de explozia din Beirut




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE