2024-04-26 15:40

HALUCINANT. Taxă de acces enormă pe o stradă din Arad. Cum s-a ajuns aici

 |  18:59
HALUCINANT. Taxă de acces enormă pe o stradă din Arad. Cum s-a ajuns aici

Situaţie pe cât de inedită în Arad, pe atât de scandaloasă, cel puţin pentru o parte dintre locuitorii cartierului Subcetate. Pe strada Diogene, din zona imobiliară Casaom, a fost instalat un panou prin care locuitorii blocurilor şi caselor sunt anunţaţi că vor trebui să plătească o taxă lunară pentru a mai folosi respectivul drum. Iar sumele solicitate de către proprietarul terenului pe care se află strada nu sunt deloc mici, ba chiar la nivelul chiriei lunare pentru un apartament dintr-o zonă bună a oraşului.

Panoul a fost instalat lângă sensul giratoriu de la intrarea în zona Casarom. “Proprietate privată. Teren în curs de grăniţuire. Locatarii riverani interesaţi de abonamente de acces pot transmite solicitări la adresa de e-mail: acces.subcetate@gmail.com, menţionând tipul de locuinţă folosit (casă sau apartament), numărul de persoane şi numărul de autovehicule. Tarife standard: casă cu teren – 450 euro/lună, apartament 3 camere – 180 euro/lună, apartament 2 camere – 120 euro/lună. Tariful standard include accesul pentru 3 persoane şi un autovehicul”. Este tot ce scrie pe panou, fără un număr de telefon sau numele proprietarului terenului, scrie Aradon

Locatarii sunt bulversaţi. Ei dau vina pe Primăria Arad, care după finalizarea zonei Casarom şi falimentul dezvoltatorului nu a preluat infrastructura. Astfel, în procedura insolvenţei s-au vândut toate parcelele pe care le mai deţinea Casarom, inclusiv străzi, ele figurând în cartea funciară drept terenuri pentru construcţii. În acest fel, Diogene a devenit o stradă privată, iar proprietarul poate avea diverse pretenţii.

“Nu se poate aşa ceva! Conform legii, accesul la proprietate trebuie garantat. Cum să plătim nişte sume exorbitante ca să ajungem acasă? Primăria are toată responsabilitatea pentru că s-a ajuns aici şi o vom da în judecată”, a declarat proprietarul unei case.

“Mai vedem câţi se vor conforma şi vor plăti aceste taxe! Evident, nimeni nu ne va putea opri să trecem pe stradă ca să ajungem acasă. Noi când am cumpărat locuinţe aici, aveam incluse şi drumurile. Că între timp strada a fost vândută, pentru că Primăria nu a preluat infrastructura şi utilităţile, noi nu suntem de vină. Nu vom da niciun leu nimănui! Să pună bariere şi trecem prin ele!”, a spus, revoltată, o altă locuitoare de pe Diogene.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-25

Mai multe imagini:
HALUCINANT. Taxă de acces enormă pe o stradă din Arad. Cum s-a ajuns aici
zoom


In legatura cu acest articol...

Legea CARANTINEI s-a modificat. Care sunt noile reguli

FRF. A fost aprobat un nou PROTOCOL MEDICAL pentru desfăşurarea partidelor de fotbal

DIICOT a dat lovitura: Ce au descoperit procurorii într-o comună din Dâmbovița

Ploi, vânt și VREME RECE în ziua ALEGERILOR LOCALE

Klaus Iohannis, mesaj de MOBILIZARE înainte de alegerile locale

S-a stins un celebru CASCADOR român

Hackerii au spart baza de date cu pacienții testați pentru COVID-19. Ce mesaje primesc oamenii




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE