2020-10-28 10:46

Legea CARANTINEI s-a modificat. Care sunt noile reguli

 |  18:52
Legea CARANTINEI s-a modificat. Care sunt noile reguli

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, actul normativ pentru modificarea Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, transmite Administraţia Prezidențială.

Orice persoană care se consideră vătămată poate apela la instanță! Potrivit legii iniţiate de senatorii Robert Cazanciuc (PSD), Daniel Fenechiu (PNL), Cseke Attila (UDMR) şi George Dircă (USR), orice persoană care se consideră vătămată într-un drept sau interes legitim printr-un act administrativ individual emis poate introduce, în termen de cel mult 24 de ore de la data comunicării deciziei Direcţiei de Sănătate Publică, acţiune la judecătorie, solicitând anularea actului. Cererile sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru, transmite RomaniaTV.

Actul normativ stipulează că apelul se soluţionează de secţia civilă a tribunalului într-un termen ce nu va depăşi 24 de ore de la data sesizării instanţei

„Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept sau interes legitim printr-un act administrativ individual emis potrivit art.8 alin.(3) poate introduce, în termen de cel mult 24 de ore de la data comunicarii deciziei direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, acţiune la judecătoria în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are reşedinta ori la judecătoria în a cărei circumscripţie este situat spaţiul sau unitatea sanitară în care este izolată, solicitând anularea actului. Cererile sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru”, arată actul normativ promulgat de şeful statului. 

Dispoziţiile legii sunt aplicabile şi proceselor în curs de soluţionare la data intrării în vigoare a acesteia. Dosarele se trimit, de urgenţă, pe cale administrativă, secţiilor devenite competente să le judece potrivit prezentei legi.

De asemenea, actul normativ prevede că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se pronunţă în complet de 5 judecători constituit în cadrul secţiei de contencios administrativ şi fiscal, în termen de 5 zile de la sesizare, prin hotărâre definitivă.

Apelul este soluţionat de secţia civilă a tribunalului, într-un termen care nu va depăşi 24 de ore de la data sesizării instanţei. Dispoziţiile acestei legi se aplică şi proceselor în curs de soluţionare la data intrării în vigoare a legii.

„Dosarele se trimit, de urgenţă, pe cale administrativă, secţiilor devenite competente să le judece potrivit prezentei legi", mai arată actul normativ.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-25

In legatura cu acest articol...

FRF. A fost aprobat un nou PROTOCOL MEDICAL pentru desfăşurarea partidelor de fotbal

DIICOT a dat lovitura: Ce au descoperit procurorii într-o comună din Dâmbovița

Ploi, vânt și VREME RECE în ziua ALEGERILOR LOCALE

Klaus Iohannis, mesaj de MOBILIZARE înainte de alegerile locale

S-a stins un celebru CASCADOR român

Hackerii au spart baza de date cu pacienții testați pentru COVID-19. Ce mesaje primesc oamenii

Un important șef din Ministerul de Interne, DEMIS de președintele Iohannis
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE